Çiçeğin Festivali “Bayındır

  • 0
  • 438
Çiçeğin Festivali “Bayındır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Coşkulu bir bicimde 29 Nisan’da açılışı yapılan Bayındır 18. Uluslararası Çiçek Festivali, ikinci gününde renkli geçiyor.
Sokaklar tıklım tıklım ilçeler ve şehir dışından gelen konuklarla dolup taştı. Yeşil bacalı Kent Bayındır, 18. Çiçek Festivali’nin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor.

Boylu boyunca uzanan Atatürk Caddesi ve sokakları rengarenk çiçeklerle dolup taşmış durumda, etrafa ise mis gibi çiçek kokuları sarmış durumda.
Diğer bir tarafta ise dikkat çekici olarak köylü kadınlarının kendi elleriyle yapmış oldukları gözleme ve keşkekler yer alıyor. İlçe dışından da stant açanlar kendi yöresini ve kültürünü tanıtıyor.

Halk ve esnaf bu durumdan oldukça çok memnun, gün içi sokaklarda ve parklarda, Performans sanatçıları, Halk oyunları gösterileri yapılarak gelen misafirlerine renkli dakikalar yaşatıyor. Dağıtılan uçurtmalarla da çocuklar doyasıya eğleniyor.
Gecede ise ilçe stadın da, Bayındır’lı gençlerden oluşan “Karga” Anadolu Rock Gurubu kısa bir konser verdi. Ardından Yunanistan “Cultural Clup Of Gefira”, Gaziemir Belediyesi Halkoyunları ekibi sergiledikleri oyunlarla izleyicilerden tam not aldı. Sahneyi son olarak Güzelbahçe Musiki Derneği aldı ve unutulmaz bir konserle geceye damgasını vurdu.
1 Mayıs akşamı ise ilçe Stadı’nda sahneyi ünlü sunucu Hakan Doğanay ve Suavi alacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Arşiv