Çiğli Belediyesi’nden İstihdama Dev Katkı

  • 0
  • 645
Çiğli Belediyesi’nden İstihdama Dev Katkı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel firmalarla yaptığı anlaşmalar doğrultusunda aracılık ettiği 18 - 45 yaş arasında bin 521 vatandaşı özel sektörde işe yerleştiren Çiğli Belediyesi istihdam sorununa yoğun şekilde  çözüm bulmaya devam ediyor.

Çiğli Belediyesi Çiğli’deki işsizlere iş bulma misyonunu sürdürmeye devam ediyor. Belediye, başta Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalar olmak üzere İzmir ve Manisa’nın çeşitli bölgelerinden gelen işçi taleplerine yanıt vermeye, işsizlerin sorunlarına derman olmaya devam ediyor. Çiğli Belediyesi birçok işsiz vatandaşa İzmir ve civarında bulunan şirketlerle yapılan görüşmeler doğrultusunda, firmalardan gelen yetkililerle birlikte belediye meclis salonunda yaptıkları iş görüşmelerinde her branşta çalıştıracakları personel seçimi için aracılık ediyor.

20 ayda bin 521 kişi işe yerleşti
Çiğli Belediyesi şimdiye kadar gerçekleştirilen görüşmeler sayesinde bin 521 vatandaşın çeşitli branşlarda işe yerleştirilmesini sağladı. Vatandaşlardan oldukça iyi tepkiler alan bu proje sayesinde istihdam sorununa farklı bir bakış açısı geliştirdiklerini, bundan sonraki süreçte de daha çok insana ulaşmayı hedeflediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, işsizler için umut kapısı olmaya devam ettiklerine, bu anlamda Çiğli Belediyesi olarak istihdamda çığır açtıklarına dikkat çekti.

Başkan Arslan: “Her Yerden Başvuru Alıyoruz”
Göreve geldiği günden bu yana iş talepleri ile ilgili yüzlerce başvuru aldıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Çiğlimiz büyük oranda emekçi kesimin yaşadığı bir ilçe. İşsizlikle mücadele edebilmek adına gerçekten büyük bir çaba harcıyoruz. Yüzlerce başvuru aldık ve almaya da devam ediyoruz. Başvuran vatandaşlarımızı meclis salonumuzda işveren firmalarla görüşmeye çağırıyoruz. Her yerden başvuru alıyoruz. İnsanlar bu projemizden haberdar ve bu da bizleri çok sevindiriyor. Bu anlamda çok yararlı bir iş yaptığımızı biliyoruz ve yılmadan yolumuza devam edeceğiz. İşsizlerimizle işverenlerimiz bir araya geliyor ve bizler de bu sosyal proje sayesinde birçok vatandaşımıza umut kapısı oluyoruz. Bu sayede bin 521 vatandaşımıza istihdam sağladık. Çiğli halkına hizmet için bu göreve talip olduk. Sosyal belediyeciliğin gerekleri ne ise yapmak adına, en iyi proje ve hizmetleri hayata geçirmek adına sizleri düşünerek bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv