Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Çocuk Diyabet Okulu İlk Mezunlarını Verdi

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Çocuk Diyabet Okulu” ilk mezunlarını verdi.

  • 0
  • 793
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Çocuk Diyabet Okulu İlk Mezunlarını Verdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Çocuk Diyabet Okulu” ilk mezunlarını verdi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde, çocuklarda diyabeti; beslenme, egzersiz ve ilaç tedavisi ile kontrol altına alabilmek için Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ve “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında başlatılan eğitimin ilki verildi. Diyabetli çocuk hasta ve ailelerinin  katıldığı eğitimde; diyabet hastalığının nedenleri, hangi bulgularda hekime başvurmak gerektiği, rutin kontrollerinin önemi, insülin kullananlarda insülin uygulama yöntemleri, beslenmede dikkat edilmesi gereken durumlar, egzersiz ve önemi gibi konular Endokrin Uzmanı Deniz Özalp Kızılay, Diyabet Eğitim Hemşireleri Lale Şahin, Mehtap Erdönmez Ertaş, Diyetisyen Sevinç Pınar tarafından anlatıldı. Verilen eğitimi büyük bir dikkatle dinleyen, zaman zaman notlar alarak merak ettikleri sorulara cevap bulmanın sevincini yaşayan ebeveyn ve çocuklar eğitimin oldukça faydalı olduğunu dile getirdiler.

Halkımızı Bilgilendirmeye Devam Edeceğiz...
Konu hakkında bilgi veren Çiği Bölge Eğitim Hastanesi Endokrin Uzmanı Deniz Özalp Kızılay “Dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de en ciddi sağlık sorunu bulaşıcı olmayan hastalıklardır. Özellikle tüm dünyada ölüme neden olan hastalıklar listesinde 8. sırada yer alan diyabet, ülkemiz açısından da hem sağlık hem de sağlığın finansmanı noktasında önemli sorunları beraberinde getirmektedir. Günümüzde Tip 1 Diyabetin önlenmesini sağlayabilecek etkin bir yöntem mevcut değildir. Buna karşın basit yaşam tarzı değişiklikleri ile Tip 2 Diyabet gelişme riski azaltılabilir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın (epidemi) olarak ifade edilen bu kronik hastalık, komplikasyonları dolayısıyla insan vücudunda birçok sistem ve organın olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Diyabet sıklığındaki bu artışın en önemli nedenleri sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve bunlarla ilişkili olarak obezitenin artmasıdır. Biz Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olarak halkımızı diyabet konusunda bilinçlendirmek için çalışmalara devam edeceğiz. Diyabet eğitim hemşirelerimiz ile bu farkındalığın arttırılması için gayret ediyoruz" dedi.

Diyabet Okulundan Mezun Oldular...
Verilen eğitimin sonunda Diyabet Okulu’ndan mezun olmaya hak kazanan çocuklara karneleri Uzmanlar tarafından verildi. Toplamda 20 kişilik bir katılımla sona eren eğitimde katılımcılara temaya uygun olarak süt ve elma ikram edildi.

Hastanede bir sonraki Çocuk Diyabet Okulu için hazırlıkların yapıldığını belirtilirken hastaların bireysel eğitim için Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Diyabet Eğitim Birimine başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekleri bilgisi verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv