Çiğli’de kadınlar eğitimde

Çigli Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) iş birliğiyle Çigli’de yaşayan 18 yaş üstü kadınlara yönelik farklı içerikleri kapsayan eğitimler tamamlandı.

  • 0
  • 496
Çiğli’de kadınlar eğitimde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çigli Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) iş birliğiyle Çigli’de yaşayan 18 yaş üstü kadınlara yönelik farklı içerikleri kapsayan eğitimler tamamlandı.

Çiğli Harmandalı bölgesinde yaşayan 18 yaş üstü kadınlar için Çiğli Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı farklı başlıkları içeren eğitim programı başlattı. “Kadınlar İçin Liderlik Eğitim Programı” adı altında verilen eğitimlerin içeriğini, güçlendirme ve farkındalık içeren etkili iletişim, toplumsal cinsiyet eşitliği, örgütlenmenin gücü, proje hazırlama ve uygulama gibi konular oluşturuyor. Dersleri ilgi ve merakla takip eden Harmandalılı kadınlar 10 oturumda dersleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Çiğli’nin farklı bölgelerinde de devam edecek eğitimlere katılmak isteyen kadınlar, Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurabilirler.

Başkan Utku Gümrükçü: “Eğitim önemli”
Kadınları alınan eğitimlerle daha güçlü kılmak istediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, belediye ve çeşitli sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle çeşitli alanlarda farklı kesimlere yönelik eğitim vermeye devam edeceklerini söyledi. Özellikle kadın ve çocuklara verilen eğitimleri önemsediklerini belirten Başkan Gümrükçü, “Kadınlarımız ve çocuklarımıza yönelik eğitimleri önemsiyor, daha bilimsel kriterlerle vermeye çalışıyoruz. Belediyemizde kurduğumuz Kadın ve Aile Müdürlüğümüz bu konuda önemli çalışmalara başladı. Kadınlarımızın toplumda daha güçlü olmasını verilen çeşitli eğitimlerle sağlamak istiyoruz. Harmandalı’da önemli bir çalışmayı tamamladık. Diğer bölgelerimizde de önümüzdeki günlerde bu eğitimler başlayacak” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv