Çiğli'de Nazım Hikmet Gecesi

Çiğli Belediyesi, fikirleri ve eserleriyle Türk Edebiyat tarihine büyük katkı sunan Nazım Hikmet için anma gecesi düzenledi.

  • 0
  • 465
Çiğli'de Nazım Hikmet Gecesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen gecede, “Çizgilerle Nazım Sergisi”nin açılışı yapıldı ve “Nazım Şiirleriyle Dans, Müzik, Tiyatro” etkinlikleri de sahnelendi. Yoğun ilginin yaşandığı gecede Veli Başak, Metin Soydeveli, Cemalettin Atagan, Saadet Aydınoğlu, Asım Gönen, Mine Ömer, Hayri Oğuz, Çetin Akgül ve Nail Uyar gibi birbirinden değerli şairler Nazım’ın beğenilen şiirlerini okudu. Müzisyen Erkan Demir, bağlaması eşliğinde seslendirdiği türkülerle katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. Etkinliğin sonunda tüm konuklara çiçek takdim edildi.

 Başkan Utku Gümrükçü: “Edebi tarihimize sahip çıkıyoruz”
Okumayan ve yazmayan toplumların gelişemeyeceğini vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Geçmişten bugüne fikirleriyle ve eserleriyle toplumumuza yön veren Nazım Hikmet’i Çiğlili vatandaşlarımıza daha iyi anlatmak amacıyla bu geceyi düzenledik. Etkinliğimizde değerli sanatçımızın yazdığı şiirlere ve oyunlara yer verdik ” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv