Çikolata Sanatla buluştu

Üniversitede grafik tasarım eğitimi alan Feride Hacıraifoğlu, çikolata ile sanatı birleştirerek Choccolart markasını yarattı. Alsancak’ta mağazada kendi elleriyle yaptığı çikolataları İzmirlilerle buluşturan kadın girişimci Hacıraifoğlu, mutlu olmak isteyenleri mağazasına bekliyor.

  • 0
  • 1.201
Çikolata Sanatla buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Üniversitede grafik tasarım eğitimi alan Feride Hacıraifoğlu, çikolata ile sanatı birleştirerek Choccolart markasını yarattı. Alsancak’ta mağazada kendi elleriyle yaptığı çikolataları İzmirlilerle buluşturan kadın girişimci Hacıraifoğlu, mutlu olmak isteyenleri mağazasına bekliyor.

Hacıraifoğlu, mağazasını EBSO Geçmiş Dönem Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu, EBSO Meclis Üyesi Gülfem Yorgancılar Perçin, ünlü program sunucusu Saba Tümer ile çok sayıda davetlinin katılımı ile hizmete açtı. Açılışta konuşan Kemal Çolakoğlu, Türkiye ekonomisinin en çok üretime ve yeni tesis açmaya ihtiyacı olduğu bir dönemde, genç ve kadın girişimci Feride Hacıraifoğlu’nu bu cesaretinden dolayı kutladığını söyledi. Hacıraifoğlu’nun ürettiği güzel çikolataların tüm İzmirliler tarafından beğenileceğinden de hiç şüphesi olmadığını kaydetti.

Küçüklüğünden beri mutfağa ilgi duyan Hacıraifoğlu, İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi’nde aldığı profesyonel eğitimin ardından Çırağan Sarayı’nda 3 yıl çalıştıktan sonra memleketi İzmir’de hep istediği kendi işini kurdu.

Hayatı boyunca hep sevdiği işi yapma hayali kurduğunu söyleyen Hacıraifoğlu, Alsancak’ta açtığı çikolata satış mağazası ile hayaline kavuştuğunu söyledi. Hacıraifoğlu, “küçüklüğümden beri el işçiliğim iyidir, tasarıma yatkınımdır ve herkesin yaptığını yapmak istemem. Daha önce çalıştığım işler benim ruhuma hitap etmedi. Bunun üzerine el becerimi kullanabileceğim pastacılık dersleri almaya başladım ancak sadece pasta yapmanın bana yetmediğini gördüğüm zaman profesyonel eğitim almaya karar verip İstanbul’a taşındım. İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi’nde aldığım profesyonel eğitimin ardından Çırağan Sarayı’nda staj yapmaya başladım” dedi.

İzmir’den Çırağan Sarayı’na”
Stajda gösterdiği başarının ardından Amerikalı şefinin kendisine iş teklif ettiğini anlatan Hacıraifoğlu, “Oradaki Amerikalı Şefimle çok iyi anlaştık, staj dönemimden sonra bana iş teklif ettiler ve bende Çırağan Sarayı’nda pastane biriminde çikolata bölümünde şeflik yapmaya başladım. Geçtiğimiz sene evlilik sebebi ile İzmir’e dönünce kendi markamı yaratacağım bir yer açmaya karar verdim. Etrafta görmediğim bir işi yapmalıydım ve mutfağımla satış yerimi ayırmamalıydım. Çikolatalarımı Taze taze yapıp hemen satmak hedefimdi.İşyerinin tasarım ve altyapı süreci çok uzun sürdü. Çok iyi mimarlarla çalıştım” diye konuştu.

İtalyan kahveleri ve çikolatanın buluştuğu yer
Açtığı işletmenin çikolata hazırlık ve satış yeri olmasının yanı sıra kafe olarak da hizmet verildiğini açıklayan Hacıraifoğlu, “Buraya gelen müşterilerimiz çikolatalarımızın tadına bakarken yanında bütün İtalyan kahvelerini de içme imkanı bulunuyor.Ayrıca günlük olarak taze çıkardığımız tatlılardan da yiyebiliyorlar. Çocuklar benim için çok önemli, onlar için özel seri çikolata yapıyorum. Çocukların her zaman daha taze ve doğal çikolatalar yemelerinden yanayım. O seriye özel hayal dünyalarını geliştirebilecekleri üzeri boyanabilir, içi renkli çikolata kutuları hazırladım. Yaklaşık 32- 33 çeşit çikolata ve 4-5 çeşit tatlı da yapıyorum” dedi.

Yılbaşına özel tasarımlar
Yılbaşına özel tasarımlarının da olduğunu söyleyen Hacıraifoğlu, Amerikalıların meşhur evleri olan Gingerbread House’lar şeklinde çikolatalar yaptıklarını ve satışa sunduklarını söyledi. Hacıraifoğlu, “Bölgede tamamen doğallık ve sanatı buluşturan tek işletmeyim. Burada olan ürünlerin dışarıda bulunması imkansız. Kişiye özelde çalışıyorum. İnsanların yemeyi hayal ettiği her ürünü onlar için hazırlayabiliyorum. Kız isteme tepsilerine özel tasarımlar yapıp içine tamamen çikolatadan yapılan çiçek koyuyorum. Bende çok çikolata yiyorum ve formumu çikolataya borçluyum. Çikolata en masum tatlıdır. İçinde diğer tatlılara nazaran daha az şeker bulunduğu için daha sağlıklı” diyerek çikolatanın aşırıya kaçmadığı sürece sağlıklı bir tatlı olduğunu söyledi.

Diyabet hastalarına özel çikolata
Diyabet hastalarına özel çikolatalar yaptığını da ifade eden Hacıraifoğlu, “İyi bir Belçika firması ile çalışıyoruz. Onların bu tarz hastalara özel çikolataları var. İsteyenlere diyabet çikolata çalışabiliyorum. Bahar aylarında daha da hafif ferahlatıcı çikolatalar yapacağız. Şu anda en çok ilgiyi15 çeşit Osmanlı baharatıyla pişen, dışı tarçın kaplı Osmanlı trüf çikolatamız görüyor” diye konuştu.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv