Çınara dünya ikincisi

  • 0
  • 901
Çınara dünya ikincisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İtalyanın Milano şehrinde geçtiğimiz hafta düzenlenen Milano 6. Uluslararası Piyano Yarışmasında katılan Mozart Akademi öğrencisi Çınara Manaflı, İzmir'e  dünya ikinciliği ile döndü. Dünyanın birçok ülkesinden170 öğrencinin başvurduğu yarışmada ikincilik elde eden Çınara, 2-5 Haziran 2016 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen  Mozart Akademi 2. Uluslaraarası Piyano Yarışmasında da yine  ikincilik ödülüne layık görülmüştü.

Uluslararası ve ulusal birçok Yarışma ve Festival'in düzenleyicisi olan Mozart Akademi, aynı zamanda kendi öğrencileri ile de birçok Uluslararası yarışmaya ve festivale katılıyor ve büyük başarılara imza atıyor. Çınara Manaflı'nın dünya ikinciliğinin yanısıra bu yıl öğrencileri Naz Barut ile katıldıkları şarkı yarımasında Türkiye Birinciliği ve Doğa Tırpan ile İstanbulda gerçekleşen uluslarası bir piyano yarışmasında birincilik ödülleri bulunuyor.

Mozart Akademi Kurucusu İlhan Cinpir, başarılarının sırlarını şöyle açıkladı. Uluslararası ve ulusal çapta düzenlediğimiz yarışma ve festivallerden kazandığımız tecrübe ve konularında uzman eğitmenlerimiz deneyimleri sebebiyle katıldığımız birçok yarışmadan dereceyle dönüyoruz, bu tür yarışmalara hazırlanmak gerçekten uzmanlık ister ve kadromuzda bulunan tüm eğitmenlerimiz bu konuda birçok başarıya imza atmış tecrübeli eğitimcilerden oluşmakta oluşuyor dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv