Çırpı’da 1. Türk El Sanatları Günleri

Bayındır Çırpı Semti 1. Türk El Sanatları Günleri açıldı. Çırpı 4 Eylül Şehitler Parkı'nda düzenlenen etkinliğin açılışına Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

  • 0
  • 877
Çırpı’da 1. Türk El Sanatları Günleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayındır'ın Çırpı Semti'nde 1. Türk El Sanatları Günleri açıldı. Çırpı 4 Eylül Şehitler Parkı'nda düzenlenen etkinliğin açılışına Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yazmacılık, cam işçiliği, bastonculuk, mozaik gibi el sanatlarının ustalarının eserlerini sergilediği etkinlikle hem unutulmaya yüz tutan el sanatlarını hatırlatmak, hem de el sanatları ile ilgilenmek isteyen semt sakinlerine ilham vermesi hedeflenen sergi semt sakinlerinden ilgi gördü.

                   
Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, etkinliğe katılan ustaların stantlarını tek tek gezerek ilgilendi ve eserler hakkında bilgi aldı. Katılımcılara teşekkür belgelerini dağıtan Başkan Sesli, “halk kültürü ve el sanatlarımızın zenginliği ulusumuzun yaşadığı coğrafyalardan ve büyük tarihsel olaylardan ortaya çıkar, biz bu değerlerimizi korumaya ve yaşatmaya kararlıyız" dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv