Çocuk Onkoloji Hastane Okulu Yararına Kermes

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Onkoloji Hastane Okulu yararına kermes düzenlendi.

  • 0
  • 613
Çocuk Onkoloji Hastane Okulu Yararına Kermes
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Onkoloji Hastane Okulu yararına kermes düzenlendi. Sergilenen ürünlerden elde edilecek gelirin ise Hastane Okulu’nda eğitimleri devam eden ve hastanede tedavi gören çocuklar için kullanılması planlanıyor.

Kermeste, Çocuk Onkoloji Hastane Sınıfı’ndaki çocukların yaptığı ayraçlar, magnetler, Hastane Sınıfı’ndaki çocukların annelerinin yaptığı el işleri, tığlar, lifler,  Çiğli Halk Eğitim Merkezi’nin havluları, keçeden yapılan nesneler, biblolar ile Kanserle Dans Derneği’nin yaptığı takılar ve yiyecekler satışa sunuldu.

Çocukların bu ürünleri hazırlarken psikolojik olarak çok rahatladığını, annelerinin ise çocuklarının bu sevinçlerinden dolayı mutlu olduklarını belirten Hastane Sınıfı Öğretmeni Selma Akın “Hem Hıdırellez hem de Anneler Günü dolayısıyla elimizde epeyce malzeme birikti. Bu ürünleri satışa sunup çocuklarımız için malzemeler almayı düşündük.  Buradan elde edilecek gelir tamamen Hastane Sınıfı’ndaki çocuklarımızın yararına ve eğitimlerine katkıda bulunmak için kullanılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

SBÜ. Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut “Kermesimiz Hastane Okulu açıldığından beri 4. Kermes oldu. Kermeste öncellikle çocuklarımız ve onların annelerinin yaptığı ürünler yer aldı. Ayrıca Bir Umut Vakfı, Kanserle Dans Derneği, Çiğli Halk Eğitim Merkezi de yine çocukların yararına satışı yapılmak üzere malzeme, ürün ve yiyecek konusunda katkılarda bulundular. Onlara canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv