Çocuklar kendi çiçeklerini dikti

  • 0
  • 762
Yazı Boyutu:

ÇiğliGüzeltepe Mahallesi’nde yaşayan çocuklar, genişletilip yenilenen parkın çiçekve fidanlarını Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile birlikte diktiler.

Çiğli’nineski yerleşim birimlerinden biri olan Güzeltepe’de yaşayan çocuklar ve gençler,yeniden elden geçirilerek büyütülen parkı adeta çiçek bahçesineçevirdiler.  Minikler başkan amcaları Metin Solak ile birlikte gün boyuçiçek ve fidan diktiler. 

Parkgenişletildi
Mahallehalkının oluşturduğu forumda 8130/3 ile 8424/4 sokakların kesiştiği yerdebulunan parkın genişletilmesi kararı alındı. Semt sakinleri bu talepleriniBaşkan Metin Solak’a ilettiler.  Çiğli Halkevleri’nin katkılarıyla ÇiğliBelediyesi ekipleri parkı yeniden elden geçirdi.  Park genişletildi veüzerindeki kent mobilyaları yenilenmeye başlandı.  Eski oyuncaklarsöküldü. Yenileri monte edilmeye başlandı. Bu hafta içinde tamamlanacakçalışmalarda parka ayrıca parka fittnes aletlerinin yerleştirilmesi deplanlanıyor. 

Şenlikhavası
Parkınyeşillendirme çalışmaları ise adeta şenlik havasında oldu. Mahallede yaşayanminikler, aileleriyle birlikte katıldıkları etkinlikte şarkılar söylediler,şiir okudular. Gün boyunca çocuklar için yüz boyama etkinliği yapıldı. Ayrıcakukla gösterimi de park şenliğinde eğlenceli dakikalar yaşattı. Daha sonramahalle sakinlerinin de katılımıyla, minikler ve Başkan Metin Solakgenişletilen alanda bol bol çiçek ve fidan diktiler. 

Geziparkı ile başlayan süreç
Etkinliktekonuşan Başkan Metin Solak, Gezi olayları ile başlayan sürecin birçok konunundaha farklı ele alınmasını sağladığını ve çevre duyarlılığını artırdığınısöyledi. “Gezi Türkiye’de ruhu tükenmiş bir toplumun ayaklanmasıydı. Gezi birağaç için gerekirse üç ağacı dikmenin göstergesiydi ve Gezi gerekirse nasıl biraraya gelineceğinin simgesiydi” diyen başkan Solak, bu parkın da mahallehalkının oluşturduğu forum sayesinde çok daha kısa sürede tamamlandığınıbelirtti.  Birlikte olunca güzel işler başarıldığına dikkat çeken BaşkanSolak şöyle konuştu; “İnsanlar çevrelerine karşı duyarlı olmalı. Bu parkıyapmak belediyenin görevidir ama mahalle halkı ve çocuklar bu parkı söke sökealdılar. Bundan sonra çok daha güzel şeyleri hep beraber yapacağız. Mahallemizeelimizden geldiğince fazla hizmet edeceğiz. Ama her şey halkımızla beraber vehalkımız için olacak.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv