Çocuklara devlet eliyle travma yaşatıldı

  • 0
  • 1.393
Çocuklara devlet eliyle travma yaşatıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden yayınlanan suça itilmiş, istismar edilmiş çocukların listesini Meclis gündemine taşıyarak, “Bir travma da bizzat devlet eliyle yaşatıldı” dedi.

(CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray’ın Basın Bürosu 14 Ocak Çarşamba \ANKARA) CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Diyarbakır-Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde suça itilmiş ve cinsel istismara uğramış çocuklarının kimliklerinin yayınlanmasını TBMM gündemine taşıdı. Çıray, “Bir liste ile yüzlerce çocuğun hayatı karartılmış, aileleri de mağdur edilmiştir” dedi.

DEVLET ELİYLE TRAVMA
Skandalın boyutlarının çok büyük olduğunu vurgulayan Çıray, “Bu skandalın çocuklar başta olmak üzere aileleri üzerinde yapacağı yıkımın boyutları çok büyük olacaktır. Suça itilen, istismara ve şiddete uğrayan çocuklara bir travma da bizzat devlet eliyle yaşatılmıştır” diye konuştu.

872 ÇOCUK İFŞA EDİLDİ
Diyarbakır Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, polis tarafından kendisine bildirilen suça karışmış, cinsel istismara ve tecavüze uğramış 872 çocuğun listesini bütün kimlik bilgileri ve ev adresleriyle kurumun internet sitesinden yayımladığını belirten Çıray, skandal listenin herkesin ulaşabileceği şekilde bir gün boyunca sitede kaldığını ancak daha sonra herhangi bir açıklama yapılmadan bu listenin kaldırıldığı belirtti.

TECAVÜZ MAĞDURU ÇOCUKLAR İNTERNETTE
Çıray, “Üç ayrı liste halinde sitede yayınlanan bilgilerde çocukların şubeye geliş nedenlerinden açık adreslerine kadar tüm bilgilerin yer alması akıl almaz bir skandal ortaya çıkarmıştır. Tecavüze, cinsel istismara uğramış ve zorla alıkonulmuş çocukların isimleri, anne babalarının adları ve ev adresleriyle birlikte herkese açık şekilde yayınlanmıştır” dedi.

NEDEN YAYINLANDI?
Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Çıray şu soruları yöneltti: “Çocuklara ait isim listesi Diyarbakır-Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde ne amaçla yayınlanmıştır? Söz konusu liste gün boyu yayınlanmasının ardından neden sessiz sedasız kaldırılmıştır?

TRAVMANIN BOYUTLARI NE?
Yayınlanan listede isimleri bulunan çocuklara yaşatılan psikolojik travmanın boyutları nedir? Tacize uğrayan çocuklarının sayısının korkutucu boyutlarda olmasının nedenleri nedir? Bununla ilgili olarak bir çalışma yapılmış mıdır?

SORUMLUSU CEZA ALACAK MI?
Çocukların isimlerinin tüm kimlik ve adres bilgileriyle birlikte ifşa edilmesinin sorumluları kimlerdir? Bu sorumlulara ceza verilmesiyle ilgili bir adım atılmış mıdır? Söz konusu liste hangi amaçla, kimler tarafından hazırlanmıştır?”

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv