ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN KARAR ALIYORUZ

  • 0
  • 830
ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN KARAR ALIYORUZ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi İbrahim Altıtaş, çocuk mahkemelerinin özel alanlar olduğunu belirterek, birincil amaçlarının çocuğu yargılayarak ceza vermek yerine korumayı tercih ettiklerini söyledi. Altıtaş, son dönemde çocukların kullanıldığı uyuşturucu suçlarında ise 5 kat artış yaşandığını vurguladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine çocuk mahkemeleri hakkında bilgi veren Altıtaş, öğrencilerle daha sık bir araya gelmeyi istediklerini kaydetti. Çocuk mahkemelerinin ceza bölümünün içerisinde bir ihtisas alanı oluşturduğunu aktaran Altıtaş, çocukların özel durumları olduğunu ifade etti. Altıntaş, “Çocuk mahkemeleri çocuğun kendisinden doğan, ondan menfur bir takım özellikler nedeniyle özel olarak kurulmuştur. Bunun ihtiyacı belli bir yaşın üzerindeki insanların artık iradeleri gelişmiştir. Davranış biçimlerini bilinçli yapar ama çocuklarda irade gelişmemiş. Henüz oluşmamış bir irade söz konusudur” dedi.

‘Çocuk uyuşturucu suçlusu 4-5 kat arttı’
Çocuğu yargılayarak ceza vermenin birinci amaçları olmadığını, onları kazanmayı hedeflediklerini vurgulayan Altıtaş, bu nedenle yasalar ve dünyadaki uluslararası alanda hukuk mahkemelerine, yargıç ve savcılarına bir takım yetkiler verdiğini aktardı. Altıtaş, kişiyi topluma ve kendisine faydalı insanlar haline getirilmesi için çalışılması gerektiğini belirterek, bunun için koruyucu ve destekleyici kararlar verme yetkisini aldıklarını söyledi. Altıtaş, çocuklarla ilgili özellikle uyuşturucu suçlarında büyük artış yaşandığına dikkat çekerek, “Bu oran geçtiğimiz yıllara göre 4 ile 5 kat artmış durumda.  Hem kullanımda hem de satışta çocuklar, kurye olarak kullanılıyor. Çocuklar ne yaptıklarının farkında değil. Büyükler de çocukları kullanıyor” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv