Çok çocuk değil, eğitilebilecek kadar çocuk

  • 0
  • 770
Çok çocuk değil, eğitilebilecek kadar çocuk
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlığı dönemlerinde 500 binden fazla kadının okuma yazma öğrenmesini sağlayan Işılay Saygın, şiddete maruz kalmayan kadınların karar mekanizmalarında daha fazla yer alabilmelerine olanak sağlaması gereken devletin verdiği mesajlarda da yönlendirici olması gerektiğini söyledi.

Belediye başkanı, milletvekili ve bakanlık hizmetleri ile Türk siyasi hayatında önemli bir yere sahip olan Işılay Saygın, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÇUAM) tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu. Türkiye’de bugün hala 5 milyon kadının okuma yazma bilmediğine dikkat çeken Saygın, “Şiddete maruz kalmayan kadınların karar mekanizmalarında daha fazla yer alabilmelerine olanak sağlaması gereken devlet, verdiği mesajlarda da yönlendirici olmalı. Çok çocuk değil, eğitilebilecek kadar çocuk için mesaj verilmeli” diye konuştu. KÇUAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazife Aydınoğlu, yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler tarafından takip edilen konferans sonunda Saygın’a teşekkür plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu takdim etti.

“5 milyon kadın okuma yazma bilmiyor”
25 yaşında, 6 aday arasından ön seçim ile belirlenen ve Buca Belediye Başkanı olarak girdiği Türk siyasi yaşamında milletvekilli ve Türkiye’nin ilk kadın Kültür ve Çevre bakanı olarak verdiği hizmetlerle farklı bir yere sahip olan Işılay Saygın, gördüğü şiddet nedeni ile gündeme gelen kadının haklarını talep edebilmesi için öncelikli olarak iyi bir eğitime ihtiyacı olduğunu söyledi. Belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlığı dönemlerinde 500 binden fazla kadının okuma yazma öğrenmesini sağlayan Işılay Saygın, “Türkiye genelinde akademisyenlerin yalnızca yüzde 43’ü kadın. Bir kadın bakan, 2 kadın vali ve 4 kadın belediye başkanı var sadece. Hiçbir müsteşarlık makamında bir kadına yer verilmedi henüz. Kadınlar karar mekanizmalarında daha fazla yer alabilmeli ancak Türkiye’de bugün hala 5 milyon kadının okuma yazma bilmiyor” dedi.

“İdam çare değil”
Konuşması sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Işılay Saygın, Özgecan Aslan cinayeti ile yeniden gündeme gelen idam tartışmalarını değerlendirdi ve “Müebbet hapis varken idam kararına gerek yok. Ancak alınan kararlarda herhangi bir indirime gidilmemesi halinde caydırıcılığı daha yüksek olacaktır. İdam ile Türkiye batıya değil doğuya açılmış olur” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv