Daha sağlıklı su için.

  • 0
  • 465
Daha sağlıklı su için.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın Balıklıova, Özbek ve Gülbahçe ile Seferihisar’ın Ulamış ve Düzce mahallerinin yaklaşık 40 yıllık içme suyu şebekelerini  4 milyon 236 bin liralık yatırımla yeniliyor.

Eskiyen içme suyu şebekeleri nedeniyle su sıkıntısı yaşayan çevre ilçeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla sağlıklı ve kesintisiz suya kavuştu. 2004 - 2015 yılları arasında  3  bin 260 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşeyerek önemli yatırımlara imza atan İZSU, 2016 yılında da yatırım seferberliğini sürdürüyor.

Urla ve Seferihisar’ın mahallerinde de İZSU ekipleri dört koldan çalışarak önemli yatırımlara imza atıyor. Urla’nın Balıklıova, Özbek ve Gülbahçe mahalleleri ile Seferihisar’ın Ulamış ve Düzce mahallelerindeki 35 – 40 yıllık eski şebekeler yenileniyor. Eskiyen ve kaçaklara neden olan toplam 74 kilometrelik içme suyu hattı sağlıklı ve basınca dayalı borularla değiştiriliyor. Balıklova’da 19, Gülbahçe’de 18, Özbek’te 18, Ulamış’ta 14 ve Düzce mahallesinde 5 kilometrelik şebeke yenileme çalışmaları Mayıs sonunda tamamlanacak.

Daha önce Urla merkez, Çeşmealtı, İskele, Zeytinalanı, İçmeler, Torosan, Özbek Eğriliman ve Gülbahçe’de tarihi bir yatırımla 500 kilometreye yakın içme suyu şebekesini yenilediklerini hatırlatan İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “1970’li yıllarda döşenen, eskiyen içme suyu şebekesi nedeniyle sık sık arızaların ve su kesintilerinin yaşandığı Gülbahçe Mahallesi’nde 2013 yılında 18 kilometre uzunluğunda şebeke ve 3 kilometre uzunluğunda da iletim hattı yenilemiştik. Karayolları’na ait alanlarda 18 kilometrelik bölüm kalmıştı. Şimdi onu yapıyoruz. 2 kilometrelik işimiz kaldı. Balıklıova ve Özbek’te çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv