Daha temiz bir Buca için

  • 0
  • 411
Daha temiz bir Buca için
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Girilmedik mahalle temizlenmedik sokak kalmıyor.  Buca Belediyesi ilçede yürüttüğü temizlik çalışmaları ile cadde ve sokakları pırıl pırıl yapıyor. Belediye, ‘Daha Temiz Bir Buca’ yaratma ilkesiyle düzenli olarak yürüttüğü çalışmalar ile ilçede girilmedik mahalle temizlenmedik sokak bırakmıyor. Temizlik İşleri ekipleri tarafından 49 mıntıkada yapılan çalışmalar ile günde 510 ton çöp ve 5 ton da moloz toplanırken, kentin tüm noktalarında yer alan 600 çöp konteynırı da düzenli olarak dezenfekte edilip yıkanıyor.

Buca Belediyesi, ‘Yaşanabilir bir Buca’ hedefi için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Teknik ekipmanlarını güçlendiren belediye, geride kalan 1,5 yıllık süreçte ilçede yoğun bir temizlik mesaisi yaptı. 47 mahalle, 43 cadde, 4 meydan, 1 bulvar, 330 sokak’ ta 462.000 nüfusa hizmet veren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 49 mıntıkada 22 adet araç ile yürüttüğü çalışmalar ile günde yaklaşık 510 ton çöp topluyor.
Bünyesinde bulundurduğu 2 adet moloz aracı ile Buca’da bulunan molozları ve kullanılmayan ev eşyalarını ücretsiz olarak toplayan Temizlik İşleri ekipleri, günde yaklaşık olarak 5 ton olmak üzere yılda bin 825 ton da moloz topluyor. İlçede Pazar yerleri ile sokaklarda düzenli olarak süpürge ve sulama yapan ekipler, kentin farklı noktalarında yer alan 600 adet çöp konteynırını da dezenfekte edip yıkıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv