Dalyan Aşk ile Coştu

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim Projesi içinde yer alan ve Dalyan mahallesinde gerçekleştirilen 4. Aşk Festivali, coşkulu kortej yürüyüşü ile başladı.

  • 0
  • 295
Dalyan Aşk ile Coştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim Projesi içinde yer alan ve Dalyan mahallesinde gerçekleştirilen 4. Aşk Festivali, coşkulu kortej yürüyüşü ile başladı. 

 
Kortej yürüyüşüne, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, Belediye Meclis Üyeleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Dalyan mahallesi sokaklarındaki Bando 35 müzikleri eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü sırasında esnafa ve vatandaşlara kırmızı güller dağıtıldı. Dalyan sahilindeki balık restoranlarının önündeki yolun kırmızı balonlarla kalp şeklinde süslenmesi, her restoranın önündeki kalp şeklinde giysiler giymiş animatörler, Aşk Festivali'ne renk katarken, vatandaşlar hatıra fotoğrafları çekilmek için adeta yarıştılar.
 
 
Kalpli balonlar gökyüzüne salındı
 
Kortej sonrası etkinlik alanına gelen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, kalp şeklindeki balonları gökyüzüne saldı. 
 
Dalyan sahilinde açılan stantlarda ev yapımı yiyecekler ve hatıra eşyaları satışa sunulurken, Flamenko, tango ve bando gösterileri ile festival ziyaretçileri gün boyunca eğlenceli anlar yaşadılar. Festival sahnesinde yer alan Çöp Kutusu müzik grubu da gün içinde iki konser verdi.
 
Festivalin ilk gününde “Doğru İnsan, Gerçek İlişki” konulu bir söyleşi gerçekleştiren Aret Vartanyan iki saat boyunca festival ziyaretçileriyle birlikte oldu.
 
Günboyu etkinliklerle dopdolu geçen 4. Aşk Festivali’nin akşamında Hüsnü Arkan sahne aldı. Aşk Festivali’nde sahne almasının mutluluğunu dile getiren Hüsnü Arkan; Dalyan’da dinleyicileri ile buluşmasını sağlayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a teşekkür ederek, festivale hoş geldiniz dedikten sonra söz ve müziği kendisine ait popüler şarkılarından “Hoşgeldin”i seslendirdi. Birbirinden değerli ve sevilen şarkılarını seslendiren Hüsnü Arkan’ı dinlemeye gelen konuklar müzik ziyafetiyle mest oldular. 
 
4. Aşk Festivali, barış, sevgi ve hoşgörü çağrılarıyla sona erdi 
Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim Projesi kapsamında gerçekleştirilen 4. Aşk Festivali’nin ikinci gününde, havanın da güzel olmasını fırsat bilen çok sayıda vatandaş, Dalyan mahallesine akın etti. Dalyan mahallesi sahili 2 gün boyunca dans, müzik ve eğlencenin merkezi oldu.
 
Festivalin ikinci gününde, Psikiyatr Dr. Gülcan Özer “Herkes Kendi Hayatının Kahramanı” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Gün boyunca Son Dakika Band’in konserleri, Bando 35’in gösterileri, Flamenko ve Tango dans gösterileri ile keyifli saatler yaşandı. Festival ziyaretçileri, Dalyanlıların açtıkları stantlarda sunulan ev lezzetlerinin tadına bakarken, çeşitli hatıra eşyaları ve el ürünü takıları da Aşk Festivali hatırası olarak aldılar. Dalyan mahallesindeki kafe ve restoranlarda da Aşk Festivali nedeniyle doluluk yaşandı.
 
"Aşk, sevgi, hoşgörü ile kucaklaşalım" 
Aşk Festivali'nin son gününde bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Aşk Festivali'nin, Çeşme'nin en güzel yerlerinden birisi olan Dalyan mahallesinde gerçekleştirildiğini belirterek, "Festivalimiz iki gündür söyleşi, müzik, eğlence, dans ve bando gösterileriyle dolu dolu geçti. Sokaklarımızın kırmızı kalplerle süslenmesi, aşk temalı stantlar, esnafımızın ve insanların yüzlerindeki mutluluk izleri, havanın da çok güzel olması nedeniyle çok sayıda insanımızın katılımıyla festivalimiz oldukça renkli geçti. Ülkemizin şu anda içinde bulunduğu hem ekonomik hem siyasal sıkıntıların olduğu bir dönemde, biz Çeşme'den özgürlük, barış, demokrasi, aşk, sevgi, hoşgörü ile kucaklaşalım” diyerek bütün ulusumuza, bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Her yerde barış, her yerde sevgi, her yerde aşk, her yerde, omuz omuza, kol kola olmayı diliyoruz. Biz Çeşme'de bunu yaratıyoruz. Her zaman söylediğim gibi, güneş doğudan doğar ama biz güneşin ışığının ve aydınlığının batıdan ülkemize yayılmasını diliyoruz" dedi.
 
4. Aşk Festivali; usta tiyatrocu Füsun Demirel, Mert Küçülmez ve Serpil Özcan’ın yer aldığı ve çok sayıda kişinin izlediği “Aşk Dersleri” isimli tiyatro oyunu ile son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv