Damattan Kayınpedere Hayat Hediyesi

Ülkemizde kadavradan bağışların yetersiz olması, karaciğer ve böbrekte canlıdan organ naklini zorunlu kılarken, güçlü aile bağları sayesinde bir hasta daha hayat buldu. Hem karaciğer sirozu hem de karaciğer kanseri tanısı koyulan Vahdettin Güçlü’ye, (54) damadı Seyfettin Akkurt (37) gönüllü verici oldu.

  • 0
  • 526
Damattan Kayınpedere Hayat Hediyesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ülkemizde kadavradan bağışların yetersiz olması, karaciğer ve böbrekte canlıdan organ naklini zorunlu kılarken, güçlü aile bağları sayesinde bir hasta daha hayat buldu. Hem karaciğer sirozu hem de karaciğer kanseri tanısı koyulan Vahdettin Güçlü’ye, (54) damadı Seyfettin Akkurt (37) gönüllü verici oldu. Kayınpederine yeni bir hayatın kapılarını açan Akkurt, “Biz birbirimize sahip çıkmazsak, kim bize sahip çıkar. İnsanlık görevimi yaptım” dedi.

Aydın’da yaşayan 4 çocuk 8 torun sahibi inşaat işçisi Vahdettin Güçlü, birkaç ay önce ellerindeki şişlik nedeniyle Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Önce fizik tedavi gördü, sorunları geçmedi. Ardından yönlendirildiği gastroenteroloji uzmanı ilaç tedavisi verdi. İyileşemedi, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada Güçlü’yü karaciğer sirozu ve karaciğer tümörü tanısı koyuldu, nakil önerildi. Güçlü, nakil için İzmir’e Kent Hastanesi’ne başvururken, eşi ve çocukları gönüllü verici oldu. Ancak 5 donör adayının hiçbiri uygun çıkmadı. Güçlü’ün imdadına büyük kızı Ayşe’nin eşi Seyfettin Akkurt yetişti. Aşçılık yapan, 3 çocuk babası Akkurt, bir an bile düşünmeden donör olacağını söyledi, tetkikler sonucu uygun bulununca kayınpeder-damat birlikte ameliyata alındı. Nakil operasyonunu 13 Eylül’de İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Kamil Kılıç, Opr. Dr. Rasim Farajov ve Opr. Dr. Zaza Iakobadze’den oluşan ekip gerçekleştirdi. Opr. Dr. Yılmaz, nakil sonrası şu bilgileri verdi:

KANSER NEDENİYLE NAKİL ACİLDİ
“Hastamız bize geldiğinde hepatit B’ye bağlı karaciğer sirozu ve bunun üzerinde gelişmiş karaciğer tanısı ile geldi. Karaciğer naklinden başka çaresi yoktu. Karaciğer fonksiyonları son dönem karaciğer yetmezliğiydi. Daha önemli ve aciliyeti olan da buna bağlı kanser gelişmişti. Ve o yüzden karaciğer kanserlerinde en etkin tedavi olan nakil yapılması gerekiyordu. Canlıdan nakil yapabilmek için Eşi ve çocukların çalıştık, ama uygun çıkmadı.  Burada tabii bizim toplumumuzun aile bağlarının kuvvetliliğinin göstergesi olan damadı hemen gönüllü oldu. Damat uygun çıkınca da nakli gerçekleştirdik. İki hastamızın da durumu çok iyi.” 

HAYIRLI DAMAT
Öte yandan kızı Ayşe’yi 14 yıl önce evlendirdiği, kendisine üç torun veren  babası damadı Seyfettin Akkurt’a teşekkür eden Güçlü, “Artık benim iki oğlum var. Onun sayesinde yeniden hayata tutundum. Hayırlı damadım, sağ olsun, var olsun” dedi. Kayınpederi Güçlü’ye hiç düşünmeden gönüllü verici olduğunu belirten damat Akkurt, “Babamın başına gelen benim de başıma gelebilir. Önemli olan ailenin birbirine bağlı olması. Biz birbirimize sahip çıkmazsak kim bize sahip çıkar ki. Allah sanki bana git, diyor bu görev senindir. Ben insanlık görevimi yaptım. Nakil olalı bir hafta oldu, işte ayaktayım, çok iyiyim” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv