Dans & Kutlama bu gün İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde…

  • 0
  • 494
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi, DANS & KUTLAMA adlı ikiperdelik modern dansın “Türkiye Prömiyeri”ni bu gün saat20.00’de gerçekleştiriyor… 

Niccolo Paganini’nin“Capriccio”, Antonio Vivaldi’nin “Piccolo” ve Johann Sebastian Bach’ın“Goldberg” müzikleri ile oluşturulan Dans & Kutlama adlı modern dansgösterisi, konuk Brezilyalı koreograf Tindaro Silvano koreografisiylesunulacak. Eserin dekorları Kaan Güreşçi, kostümleri Gülay Korkut, ışıktasarımları da Müfit Özbek tarafından hazırlandı. Dans & Kutlama’da başlıcarolleri; Burcu Olguner Aslı Çilek, Kıvanç Ekin, Sertan Yetkinoğlu, BanuDağcıoğlu, Timur Varlıklı, Bora Acar Zöngür, Doruk Demirdirek, Aslı Ayhan,Neslihan Kılıç, Yasemin Altınel, Tolga İyiuyarlar, Asena Ökte, Hülya Atav,Dolun Doyran, Cihan Genek, Çisil Soyöz paylaşıyorlar.  

“Capriccio”da;Paganini’nin olağanüstü müziği kullanılarak dansçıların güçlerinin sınırlarızorlanmakta; adeta müzikle ve güçle sınavı anlatılmaktadır.  

“Piccolo”da;Vivaldi’nin müziği, heyecan, sevinç ve çocuksu bir duygu ile yoğrulmakta; soyutve şenlikli bir aleme yolculuk anlatılmaktadır.  

“Goldberg”de ise;dansçılar için uykusuzluğun neden olduğu rahatsızlık duygusunun sahnedekiortama yansıması anlatılmaktadır. 

Ülkemizde ilk kezsahnelenecek olan Dans & Kutlama’da yer alan eserler,
1998, 2000 ve 2011yıllarından başlayarak dünyanın pek çok ülkesinde sahnelenmiş; dansseverlerinbüyük ilgi ve beğenisi ile karşılanmıştır. 

Dünyanın en önemlikoreografları arasında yer bulan Tindaro Silvano, Brezilya’nın Belo Horizontekentinde doğdu. İlk bale eğitimini ülkesinde alan sanatçı, uzun yıllar hemülkesinde hem de Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki topluluklarda dans etti.Dansçılığının ardından koreografileri ile haklı bir ün kazanan Silvano,koreografisini yaptığı on beş ayrı eser, Avrupa’nın en önemli merkezlerindeonlarca kez sahnelenmiştir. Brezilya’daki hemen tüm dans topluluklarında, GüneyAmerika ülkelerinde ve aralarında Almanya, Fransa, Hollanda, Danimarka,Finlandiya, Portekiz’in de bulunduğu onlarca ülkede eserler sahnelemekte;koreografileri dünya sahnelerini süslemektedir.   

Dans & Kutlama adlı modern dans gösterisi, 19 Nisan’daki prömiyerin ardından; 22 ve 24Nisan, 7 ve 8 Mayıs 2014 tarihlerinde İzmirli dansseverlerin izleniminesunulacak. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv