Dans Şampiyonası 8 Kasım'da

  • 0
  • 916
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi,Türkiye Dans Sporları Federasyonu işbirliğiyle düzenlediği “Uluslararası LatinDans Yarışması”nın 4.sünü 8 Kasım’da gerçekleştirecek. “WDSF 4. KarşıyakaUluslararası Latin Dans Şampiyonası” adıyla düzenlenen yarışmaya, 15 Ülkeden 30çift katılacak. Şampiyona’nın finali 8 Kasım 2013 tarihinde Mavişehir SporSalonu’nda gerçekleşecek. Halka açık olacak şampiyonada Latin danslarının ustalarıbirincilik için yarışacak. 

Karşıyaka AtakentGondol Kafe’de, şampiyonayla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyenKarşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Türkiye Dans Sporları Yönetim KuruluBaşkanı Tolgahan Çinkitaş ile 4 yıl önce yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktaortadadır. Uluslararası bir etkinliği Karşıyaka’da gerçekleştiriyoruz. 8 Kasımgecesi Karşıyaka Mavişehir Spor Salonu’nda büyük coşku yaşanacak. Dansı sevenherkesi yarışmaya bekliyoruz. Bu yarışmaya katkıları nedeniyle Tolga Han baştaolmak üzere, sponsorlarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ dedi. 

Dans sporlarınınTürkiye’deki durumu hakkında bilgi veren Türkiye Dans Sporları FederasyonuYönetim Kurulu Başkanı Tolga Han Çinkitaş da, İzmirlileri şampiyonaya davetederek,  “Ülkemizde Dans SporlarıFederasyonu 2006 yılında kuruldu. Çok hızlı bir gelişme sağladı.Federasyonumuza bağlı 130 kulüp bulunuyor. Dünya Dans Sporları Federasyonu’naüyeyiz.  Gerçekleştirdiğimiz buetkinlikler Karşıyaka’nın, İzmir’in ve Türkiye’nin adını duyurmaktadır“ diye deekledi. 

Karşıyaka BelediyeBaşkanı Cevat Durak’tan büyük destek gördüklerini kaydeden Tolga Han,“Ülkelerindeki en iyi sporcular dans için burada yarışacak. Burada aldıklarıpuanlar onların dünya klasmanlarındaki puanlarına yansıyacak. Bu nedenle çokilgi görüyor. İzmirliler, Karşıyakalılar her zaman salonlarımızı doldurdu, buyıl da aynı güzelliği yaşayacağımıza eminim. Sporcular Latin dans gösterilerinibeş ayrı kategoride sunacaklar. Jürinin puanlaması ile şampiyonlar belliolacak“ dedi. 

Bu yıl “Aşka Dans,Aşkla Dans” sloganıyla gerçekleşecek Karşıyaka Uluslararası Latin DansŞampiyonası’nın sunumlarını Özge Ulusoy gerçekleştirecek. Tolga Han’ın teknikbilgiler sunacağı yarışmada ayrıca Master Dance isimli şov grubu muhteşemgösteriler sunacak. Yarışmaya 2011 WDSF İzmir’in şampiyonu, Zoran Plohl dakatılacak. Dans yarışması Mavi Bahçe Alışveriş Merkezi ana sponsorluğundagerçekleştirilecek.   
  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv