“DARALAN” İTK’NIN KONUĞU

  • 0
  • 643
“DARALAN” İTK’NIN KONUĞU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzel sanatların çeşitli alanlarında, ulusal ve uluslararası saygınlığı olan sanatçılar ile eserlerini sanatseverlerle buluşturmak, genç sanatçıların gelişimine destek vermek ve mevcut koleksiyonların gelişmesini sağlamak ve yenilerini özendirmek  amacıyla 2 yılda bir Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen EgeArt Sanat Günleri’nde sanatseverler ile buluşan sergilerden birisi olan Murat İrtem’in “DarAlan” sergisine İTK Gazi Mustafa Kemal Paşa Sergi Salonu ev sahipliği yapıyor.

Murat İrtem’in 6. EgeArt Sanat Günleri kapsamında “DarAlan”  başlığıyla izleyicilere sunduğu çalışmaları hem klişeleşmiş kent görünümlerine yeniden, farklı bir açıdan bakmamızı sağlıyor, hem de kural dışı “dekoratif” ve işlevsel olarak adlandırılan bir tür kültürel malzemeyi yeni bir estetiğin odağına taşıyor. Sanatçı, incecik yün liflerini yağlı boya resimlerindeki fırça gibi kullanarak yaptığı keçe resimlerinden oluşan eserleri ile işlev/ işlevsizlik, gerçek/kurgu, eski/yeni, kent/manzara karşıtlıkları üzerine düşünmemize, bağlantılar kurmamıza aracılık ediyor.
Sanatçının 6. EgeArt Sanat Günleri kapsamında gerçekleştirilen sergi açılışı; Ege Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın, AKM Genel Koordinatörü ve İTK Mezunu Serpil Utku’nun, İTK’lı yöneticilerin, idarecilerin,  İzmir’in iş, sanat ve spor dünyasının tanınmış simalarının ve geniş bir davetli kitlesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Serginin açılış konuşmasını İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış yaptı.  Tatış konuşmasında; “Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’a İzmir’e  ve Ege’nin kültür sanat dünyasına EgeArt gibi bir kazanç sağladıkları için teşekkür ediyorum. Biz de İzmir Özel Türk Koleji olarak EgeArt Sanat Günleri’ne ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” Dedi.

İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış’ın ardından konuşma gerçekleştiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; “EgeArt Sanat Günleri kapsamında İzmir Özel Türk Koleji’nde gerçekleştirdiğimiz tüm sergiler bizler için büyük önem taşıyor ve burada izleyiciler ile buluşacak sergileri seçerken büyük özen gösteriyoruz. Çünkü burası, İTK Uşakizade Köşkü Türkiye’nin çağdaşlaşma temellerinin atıldığı özel bir mekan ve EgeArt Sanat Günleri’nde her zaman burada sergi gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz.   Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti’nin genç bir sanatçısı ve eserlerinde keçeyi müthiş bir şekilde kullanıyor.” Dedi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın konuşmasının ardından plaket törenine geçildi. Karşılıklı olarak gerçekleşen takdiminin ardından serginin gezilmesi ve kokteyl ile sergi açılışı sona erdi. 

Cumhuriyet tarihimizin önemli mekanlarından biri olan İTK Uşakizade Köşkü’nün koruma, onarım projelerini ve yeni yapılacak ek yapılar ile birlikte köşkün bir kültür merkezine dönüştürülmesini içeren restorasyon projesi ile İzmir’in sanat dünyasına kazandırılan İzmir Özel Türk Koleji Gazi Mustafa Kemal Paşa Sergi Salonu’nda  sanatseverlerle buluşan Ressam Murat İrtem’in sergisi 13 Aralık Pazar gününe kadar izlenebilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv