Dario Moreno şarkılar ve ödüllerle anıldı

  • 0
  • 2.664
Yazı Boyutu:

Kültür ve sanatın olduğu kadar vefa duygusunun da başkenti İzmir’in önemli değerlerinden Dario Moreno 92’inci doğum yıldönümünde anıldı.
Konak Belediyesi, İzmir’i Sevenler Platformu ve Dario Moreno Dostları Derneği’nin birlikte düzenlediği etkinlik Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.
Ölümünden 45 yıl geçmiş olmasına rağmen bugün hala Dünya Müzik Listelerinde yerini ve değerini koruyan, 500'ün üzerinde şarkısıyla Dünya'nın en çok tanınan, dinlenen ve en fazla sevilen müzik, ses ve sinema sanatçısı, İzmir'li Dario Moreno'nun 92'nci yaş günü anısına düzenlenen etkinlik İzmirli sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
Türk Başarı Ödülleri Kurulu (TÜBÖK)  "16’ncı Dario Moreno Akdeniz Dostluk-Barış ve Hoşgörü Sanat Ödülleri" sahiplerini buldu.  Prof. Dr. Namık Çevik başkanlığında TÜBÖK - Türk Başarı Ödülleri Kurulu Seçiciler Konseyi, 137 isim arasından 1 Kurum'a ve 6 sanatçıya  ‘Dario Moreno Akdeniz Müzik Ödülleri’ ödülleri verildi.
2008-2012 yılları baz alınarak Dostluk-Barış ve Hoşgörü anlayışıyla Kültür'e ve sanat'a verdikleri değerli öncülük ve önderlik hizmetleri nedeniyle İzmir Opera ve Balesi Müdürlüğü’ne,  Opera ve ses sanatçısı  Aytül Büyüksaraç’a, müzik yönetmeni ve caz sanatçısı  Nezih Yeşilnil’e, Caz sanatçısı ressam Ayşegül Yeşilnil’e, İzmir Kukla Günleri Festival Direktörü Selçuk Dinçer’e, İzmir Kent Orkestrası Solisti Sedat Yüce ve Şenay Gökdemir’e ödülleri verildi.
İzmiri Sevenler Platformu (İZSEV) başkanı Sancar Maruflu Moreno’nun İzmir için çok önemli bir değer olduğuna vurgu yaparken “ 44 yıldan beri yılda 2 kez andığımız Dario ekili Moreno'nun İzmir sevgisiyle özdeşleşmiş ve onun şarkılarıyla büyümüş yüzlerce İzmirli’nin Dario Moreno şarkılarıyla bütünleşeceği bir gece daha yaşıyoruz" dedi.
Gecenin konukları arasında bulunan İlhan Telli, Dario Moreno’nun “Deniz ve Mehtap” ve Tanju Okan’ın “Hasret” adlı şarkılarını seslendirdi. İzmir’e yerleşen Tango ustası Nurhan Damcıoğlu, müziğin etkisine dayanamayınca kendisini sahneye attı ve Telli’e eşlik etti.
Müzik dolu gecede, Linet Şaul, Lorenzo Mok, Ayşegül ve Nezih Yeşilnil’in Dario Moreno anısına hazırladıkları birbirinden güzel şarkılardan oluşan bir repertuvar sundu. Etkinliğin katılımcıları, Moreno’nun şarkıları hep bir ağızdan söyledi.

Dalya, Fulya Hazar, Nezih- Ayşegül Yeşilnil, Burcu Tuna, İnci Gümüşkaya- Levent Ürkmez, Ufuk Karaaslan

Bahar Atalay, Şenay Arslaner, Sevtap Erön Azak, Gülen Ariş, Nihal Gürün, Selma Solmaz, Eda Özşanlı, Sedat- Yasemin Yüce

İlhan Telli, Maraş Nacaroğlu, Nurhan Damcıoğlu, Melek Tartan, Aylin- Selçuk Dinçer, Erdoğan Tözge

Melike Toprak, Vecihi Özerdemli, Ülkü Karlı, Yılmaz Okyay, Ara Polat- İştar  Kılıç, Nadia- Jak Kaya

Işıltan Uşaklıgil, Ömer Faruk AkınBilgöl,  Aytül Büyüksaraç, Ayşegül Yeşilnil, Jak Kaya

Nurhan Damcıoğlu, İlhan Telli, Sancar Maruflu, Erdoğan Tözge, Selçuk Dinçer

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv