Denizden 32 kupa çıkardı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi Kaan Parlas, akademik başarısını, tutkunu olduğu yelken sporuna da taşıyarak, şimdiye kadar 32 kupa kazandı.

  • 0
  • 893
Denizden 32 kupa çıkardı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi Kaan Parlas, akademik başarısını, tutkunu olduğu yelken sporuna da taşıyarak, şimdiye kadar 32 kupa kazandı. Türkiye’deki üst üste birinciliklerinin yanı sıra Avrupa’da da adından söz ettiren, 2017 yılında Balkan şampiyonluğunu elde eden Parlas, ulaşılması zor bir seri yakaladı. Spor ile akademik yaşamın bir arada yürütülebileceğini kanıtladığını söyleyen Parlas, “Okuduğum bölümü seviyorum, mezun olduktan sonra kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Yelken sporu ise, benim tutkum. İkisinden de vazgeçmek gibi bir düşüncem yok” dedi.      

İEÜ İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi Kaan Parlas (21), denizci olan anne ve babasının da yönlendirmesiyle, henüz 11 yaşında su sporlarıyla ilgilenmeye başladı. Kısa sürede kendini geliştiren Parlas, yelken sporuna ağırlık verdi. Lise döneminden itibaren takım arkadaşıyla birlikte Türkiye genelindeki şampiyonalara katılan Parlas, neredeyse hepsinde dereceye girmeyi başardı. Lisans eğitimi için de İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni tercih eden Parlas, akademisyenlerin kendisine verdiği destek sayesinde, dersleriyle birlikte spor yaşamını da hiçbir aksama olmadan sürdürdü. Bu süre içerisinde, Türkiye genelindeki başarılarını Avrupa arenasına da taşıyan Parlas, 2017 yılında Balkan şampiyonu olarak, madalyanın sahibi oldu. 2018’de, Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan “Eurolimpy Sailing Week”te de ikinci olan Parlas, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yelken sporuna devam etmeyi düşünen Parlas, 2024 yılında yapılacak Olimpiyat Oyunları’nda da yer alarak, şampiyonluğa ulaşmanın hayalini kuruyor.
DERSLERE DE SPORA DA ZAMAN VAR
Üniversite okurken, bir yandan da yelken sporuyla ilgilenmenin kendisini çok zorlamadığını söyleyen Parlas, ”Bazı arkadaşlarım, daha üniversiteye başlamadan, ‘Artık sporu da bırakırsın’ demişlerdi. Ancak böyle bir şeyi hiç düşünmedim. Zamanınızı doğru planladığınızda, hem spora hem de derslere yeterince vakit ayırabiliyorsunuz. Ben de bunu başararak, örnek olduğumu düşünüyorum. Lojistik bölümüne, oldukça ilgim var. Mezun olduktan sonra bu alanda kariyerimi devam ettirmeyi düşünüyorum. Sevdiğim bir alanda eğitim almak çok güzel. Yelkeni de bırakmayacağım. Spor, beni hem dinç hem de sağlıklı tuttu. Derslerime konsantrasyonumu arttırdı. İş hayatında da bana yardımcı olacağını düşünüyorum. 2024 yılındaki olimpiyatlara katılmayı çok istiyorum, bunun için hazırlanmaya devam edeceğim” diye konuştu. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv