Denize Değil, Platese

Konak Belediyesi’nin büyük ilgi gören ücretsiz spor merkezlerinden faydalanan kursiyerler yaz aylarında da spora ara vermiyor. Konaklı kadınların buluşma mekanı haline gelen merkezlerde kadınlar sıcak yaz günlerinde deniz, kum ve güneş keyfi yerine spor yaparak zinde kalmayı tercih ediyor.

  • 0
  • 632
Denize Değil, Platese
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin büyük ilgi gören ücretsiz spor merkezlerinden faydalanan kursiyerler yaz aylarında da spora ara vermiyor. Konaklı kadınların buluşma mekanı haline gelen merkezlerde kadınlar sıcak yaz günlerinde deniz, kum ve güneş keyfi yerine spor yaparak zinde kalmayı tercih ediyor. İlginin en yoğun olduğu merkezlerin başında Konak Belediyesi’nin yenileyerek yeni yerinde hizmete açtığı Hatay Spor Merkezi geliyor. Geçtiğimiz ay faaliyete geçen merkezde kadınlara yönelik açılan spor kursu yaz aylarına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Merkezde Konak Belediyesi’nin Spor Müdürlüğü’ne bağlı antrenör olarak çalışan Yağmur Yılmaz tarafından verilen plates, step ve aerobik dersleri yoğun ilgi görüyor. Sıcak havaya rağmen denizi değil, sporu tercih eden kadınlar merkezde hem form tutuyor hem de kilo veriyor.

Hatay Kapalı Pazar Yeri’nin hemen karşısında yer alan merkezin alt katında kurulan iki ayrı spor salonunda Yağmur Yılmaz tarafından plates, step ve aerobik dersleri veriliyor. Merkezin üst katı ise semt merkezi olarak hizmet veriyor.  Haftanın 5 günü, günde 4 seans olmak üzere toplam 150 kişi kavurucu sıcağa rağmen merkeze gelerek aksatmadan sporunu yapıyor. Hatay Spor Merkezi’ne gelenler arasında yer alan 62 yaşındaki Vildan Koyukan, spor yaparak daha dinç kalmak istediğini belirterek,  “Belediye Başkanımız Sema Hanım’ın bu merkezleri bize kazandırmasından son derece memnunum. Spor yaparak kendimi ihtiyarlığa hazırlıyorum. Amacım; zayıflamak, güzellik değil, kimseye muhtaç olmadan yaşamımı devam ettirmek. Bu arada kilo da verdim. 80-85 kilodan 68 kiloya indim” dedi.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SPOR YAPIN
Hatay Spor Merkezi’nin en genç kursiyerleri arasında yer alan 43 yaşındaki Nesrin Aydın da ücretsiz spor yapmanın kendisi için iyi bir şans olduğunu söyledi. Aydın, merkezi tesadüfen öğrendiğini ve haftada üç gün geldiğini belirterek,  “Spor yapmayı çok seviyorum. Zayıflamadım ama sağlık açısından çok faydasını görüyorum. Sporun, kaslarımın esnemesi, güncel hayatımda daha rahat olmam, nefesimin açılması gibi her yönden faydası var. Tatili bitirir bitirmez hemen koşup spora geldim” diye konuştu. 

2 BİN KURSİYER KATILIYOR
Bünyesinde açtığı Spor Okulları ile çocuk ve gençlerin fiziksel yeteneklerini geliştirmelerine katkı koyan Konak Belediyesi, halkın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek adına yürüttüğü bu çalışmalarını sürdürüyor.  Spor Okulları çatısı altında da ilçenin farklı semtlerde hizmete sokulan Spor Merkezleri’nde her yaştan kadın ve çocuk spor yapma imkanı buluyor. 11 merkezde verilen aerobik, step ve pilates kurslarından yüzlerce kadın ücretsiz olarak yararlanıyor. Spor sayesinde kadınlar zayıflamanın ve form tutmanın yanında sosyal yaşama katılarak stres de atıyor. Her yaştan yaklaşık 2 bin çocuk ve kadın Konak Belediyesi’nin spor merkezlerinde ve spor okullarında spor yapıyor.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv