Depreme Karşı Bilinçlendirme Stantları Açıldı

Karabağlar Belediyesi, 17 Ağustos 1999 tarihinde tüm ülkeyi yasa boğan Marmara Depremi yıldönümünde vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla deprem bilgilendirme stantları açtı.

  • 0
  • 473
Depreme Karşı Bilinçlendirme Stantları Açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, 17 Ağustos 1999 tarihinde tüm ülkeyi yasa boğan Marmara Depremi yıldönümünde vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla deprem bilgilendirme stantları açtı. Stantları dolaşan Başkan Selvitopu, o depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi ve “Depremden kaçınmak mümkün değil. Önemli olan depremlerden can kayıplarını azaltacak önlemlerin alınmasıdır. Temel amaç budur. Bu da bilinçlenmeyle, eğitimle ve alınacak tedbirlerle olur. Umarız bundan sonra ülkemiz böyle acılar yaşamaz ve ülke olarak depremlere hazırlıklı oluruz” diye konuştu.

Üçyol’da bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda Karabağlar Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası, AKUT, AFAD, İBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Kızılay ile Çevre Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün stantları yer aldı. Stantlardaki yetkililer vatandaşlara broşür, dergi ve kitapçıklar dağıtarak deprem ve konutlarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Gün boyu devam eden etkinlikte ayrıca deprem sonrasında kurtarma çalışmalarında kullanılan teçhizatlar da sergilenirken, AKUT’un kurtarma anlarında çektiği fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi de vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Duyarlılık yaratmak zorundayız
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da deprem stantlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Kibar Mahallesi Muhtarı Osman Güven ile birlikte AKUT fotoğraf sergisini gezen Selvitopu, bu stantların 1999 yılında yaşanan depremin yıldönümünde o gün yaşanan acıları tekrar hatırlamak ve ders çıkarmak amacıyla kurulduğunu belirtti.  Deprem konusunda halkı bilgilendirmek, uyarmak, depreme hazırlıklı olmasını sağlamak ve duyarlılık yaratmak amacında olduklarının altını çizen Selvitopu,  o günkü depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi ve “Depremden kaçınmak mümkün değil. Önemli olan depremlerden can kayıplarını azaltacak önlemlerin alınmasıdır. Temel amaç budur. Bu da bilinçlenmeyle, eğitimle ve alınacak tedbirlerle olur. Umarız bundan sonra ülkemiz böyle acılar yaşamaz ve ülke olarak depremlere hazırlıklı oluruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv