Dericilerde Sanayi Üniversite İşbirliği

  • 0
  • 1.090
Yazı Boyutu:

İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ. ( İZBAŞ)  ile  Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.
 
İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Ege Bölgesi Sanayi Odası ( EBSO) Yönetim  Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği Başkanı olan Sayın Eyüp Sevimli ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Altan Afşar tarafından imzalanan protokolün en önemli amacının Sanayi Üniversite İşbirliğini artırmak, sürdürülebilir olmasını sağlamak ve bölgesel kalkınma açısından ortak projeler oluşturmak  olduğu  ifade edildi. 
 
İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sevimli, Deri Mühendisliği Bölümü ile yapılacak işbirliği çalışmalarıyla öncelikle olarak Deri Sanayinin gereksinim duyduğu yeni programların, gelişen teknolojinin araştırılması, belirlenmesi ve belirlenen gereksinimler üzerine ortaklaşa projeler ve çözümler geliştirmek arzusunda  olduklarını söyledi.
 
Yapılan protokolle beraber Deri Mühendisliği bölümü öğrencilerine Bölge firmalarında staj imkanı sağlanmasının, sektörü ilgilendiren konularda etkinlikler düzenlenmesinin, bölümün yapacağı eğitim ve araştırma faaliyetlerine destek olmanın, karşılıklı bilgi ve teknoloji paylaşımının her iki taraf içinde oldukça faydalı olacağı belirtildi.
 
İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli; Deri sanayiinde teknik eleman kadar teknolojinin de çok önemli olduğunu ve bu gibi protokollerde yer alan projelerin pratiğe döndürülmesi gerektiğini söyledi. Deri Mühendisliği bölümünün daha çok ilgi görmesi gerektiğini dile getiren Sevimli, az sayıda ki mezunların da farklı sektörlere yöneldiklerini, bu mezunlara sektörün ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.
 
Sevimli; Yapılan protokolün kapsamının mevcutta E.Ü. Deri Mühendisliği Bölümü ile Bölge arasında uygulanmakta olduğunu, yapılan bu protokolle var olan sıcak ilişkinin daha da güçlenmesini dilediklerini belirtti.
 
Prof. Dr. Afşar ise; üniversite sanayi işbirliğinin önemine dikkati çekerek, üniversitelerin temel görevlerinden birisinin de sanayinin yanında yer alarak sorunlarına çözüm getirmek ve gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu vurgulayarak, uluslararası rekabetin yoğun olduğu deri sektöründe; kalite, maliyet ve ekolojik üretim konularının yanı sıra nitelikli mühendisler ile sanayinin destekçisi olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv