DESTECH SOLARİS, AVUSTRALYA YOLCUSU

  • 0
  • 991
DESTECH SOLARİS, AVUSTRALYA YOLCUSU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Ekibi, beşinci aracı “DesTech Solaris”i Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikle tanıttı. Solaris Ekibi yeni araçları ile 18-25 Ekim 2015 tarihleri arasında Avustralya’da yapılacak “World Solar Collange 2015”e katılıyor.

Tanıtım toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın, Solaris Projesi’nin yürütücüsü Yard. Doç. Dr. Aytaç Gören, Solaris Ekibi öğrencileri ile sponsorlar katıldı. Tanıtımda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, üniversite olarak her zaman Solaris Ekibi’nin yanında olduklarını ve desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Ekibimiz, kısıtlı bütçe ile harikalar yaratıyorlar. Gelecek, yenilebilir enerji kaynaklarıyla şekillenecek” dedi.

Solaris Projesi’nin Yürütücüsü Yard. Doç. Dr. Aytaç Gören ise Aralık 2003’te hayata geçen Solaris Projesi’nde bugüne kadar iki yüzden fazla aktif çalışan gönüllü araştırmacıların görev aldığını ve dört güneş arabasının üretildiğini ifade etti. Yard. Doç. Dr. Gören, beşinci araçları DesTech Solaris’i tanıtmaktan gurur duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:
 “Ekibimiz, kampüs içi kullanım için DeMobil isimli iki kişilik elektrikli taşıtları da üretti. Ekibimiz sadece son iki yıldaki katıldığı yarışmalarda dahi önemli başarılar elde etti. Bunlar, World Solar Challenge 2013’te 6’ıncılık, Moroccan Solar Challenge 2013’te 2’ncilik,TÜBİTAK FormulaG 2013’te 3’üncülük, European Solar Challenge 2014’te 5’incilik, TÜBİTAK Formula E 2014’te 3’lük, Moroccan Solan Challenge 2014’de 1’incilik olarak sıralanabilir. Ekibimizin hedefi, ürettiğimiz beşinci güneş enerjisi ile çalışan arabamız ile Avustralya’da 18-25 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılacak ve tüm kıtanın kuzeydeki uç nokta Darwin’den, güneydeki uç nokta Adelaide’e kadar 3021 kilometrelik yol kat edilerek geçilen World Solar Challenge 2015’te ilk beşte yer almaktır.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv