DEÜ Tıp Fakültesi’nin 36.yıl coşkusu

  • 0
  • 1.033
Yazı Boyutu:

İzmir’inköklü eğitim kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 36. Kuruluşyıldönümü, İnciraltı Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’ndadüzenlenen görkemli bir törenle kutlandı.

1 Mart 1978 yılında Ege Üniversitesibünyesinde 12 öğretim üyesinin öncülüğünde kurulan fakültenin 36. Yılıetkinlikleri, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın ev sahipliğindegerçekleştirildi. Törene, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Hatay Mustafa KemalÜniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Rektör YardımcılarıProf. Dr. Recep Yaparel, Prof. Dr. Murat Özgören, Üniversite Genel SekreteriProf. Dr. Can Karaca, Dekan Yardımcıları, Başhekim Yardımcıları başta olmaküzere akademisyenler, idareciler, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. TıpFakültesi’nin 36. yaşgünü, İzmir’in köklü sanat kurumlarının (İzmir DevletSenfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Klasik TürkMüziği Korosu, DEÜ Devlet Konservatuvarı, EÜ Devlet Konservatuvarı ve TRT)sanatçılarından oluşan Turkish BrassEnsemble Orkestrası’nın müzik ziyafeti ile başladı. Konserde WolfgangAmadeus Mozart’ın (Rondo Alla Turca Turkish March) Türk Marşı’ından , JohannesBrahms (Hungarian Dance) Macar Dansı’na, Aşık Veysel’den Karacaoğlan’a, ŞeyhŞamil’den Dedeefendi’ye kısaca ulusal müzik kültürümüzü yansıtan eserlerin yanısıra evrensel eserler seslendirildi. Konser sırasında İzmir Devlet Opera veBalesi Bale Sanatçıları da değişik koreografiler ile görsel şölen sundu. AyrıcaResim Heykel sanatçıları sahneye kurulan tuvale, Atatürk, Hasan Tahsin, YüzbaşıŞerafettin Bey ve DEÜ Tıp’ın 12 kurucusunu sembolize eden yıldızların yeraldığı bir resim çalışması yaparak beğeni topladı. Etkinlikte, Ege ÜniversitesiHak Oyunları Bölümü Halk Dansları Sanatçısı Selim Özyol da “Kerimoğlu Zeybeği”performansı ile alkışlandı. 

Dahasonra; fakülteden 2013-14 yılında emekli olan Prof. Dr. Sevin Özdeniz, Prof.Dr. Nedim Çakır, Prof. Dr. Meral Sakızlı, Prof. Dr. Serpil Salaçin, Prof. Dr.Sedat Karademir ve 15 ile 30. hizmet yılını dolduran toplam 21 öğretim üyesi, TıpFakültesi ve DEÜ Hastanesi’nde 30 ve 15. yıllarını dolduran 141 personele “HizmetOnur Plaketi” verildi.   

Kuruluşyıldönümü anısına, Kaat-ı Sanatçısı Sahide Çınar’ın hazırladığı Osmanlı Kaat-ıSanat Sergisi de Tıp Fakültesi Derslikler Grubu giriş katı fuayede bir haftasüre ile beğenilere sunuldu.

DEÜRektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, 36. Kuruluş yıldönümü kutlamasında şöylekonuştu: “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin en köklü kurumlarından biri olan TıpFakültemiz 1978’de 12 cengaverin bu işe atılması ile hayata başladı vebugünlere geldi. Üniversitemizin 6 belirgin özelliği var; birincisi Dokuz EylülÜniversitesi, mensuplarına çok bağlıdır, onlara çok değer verir. İkincisiAR-GE’ye, üçüncüsü Kadın Hakları’na, dördüncüsü sanata, beşincisi Denizciliğeçok önem verir. Bir diğer temel özelliği ise Türkiye’nin gözbebeklerinden olanhastanesidir. 1978’de 12 öğretim üyesi ile yola çıkan Tıp Fakültesi’nde, 2013sonu itibarıyla 387 üst düzey öğretim üyesi kadrosu hizmet vermektedir. 3yıldır artan poliklinik sayısı ile yılda 1 milyon 100 bin civarında hastayabakılmaktadır. Yılda 38 bin ameliyat yapıyor, 65 bin kişiye de yataklı tedavihizmeti veriyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde toplam 8 bin 400 kişiçalışıyor. Bunun 5 bin 24’ü Sağlık Kampusü’nde yer alıyor. Bunun 4 bini de TıpFakültesi Hastanesi’nde çalışıyor. Görüldüğü gibi devasa bir yapı mevcut. Benbugünlere gelmemize emek veren tüm hocalarımız ve çalışanlarımıza yürektenteşekkür ediyor, doğum gününüzü kutluyorum.”    

15 yılı dolduran Akademisyenler
TıpFakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da, 36 yıl önce büyük zorluklar la DEÜTıp Fakültesi’nin kurulmasını sağlayan tüm emektar hocalara teşekkür ederek,“Bugün kuruluşunu hep birlikte coşku ve onurla kutladığımız Tıp Fakültemiziyüceltmek, ulusal ve uluslararası alanda saygınlığını yükseltmek, bize teslimedilen bayrağı nitelikli genç kuşaklara teslim etmek hepimizin görevidir.Fakültemize her alanda büyük katkı ve destek veren Rektörümüz Prof. Dr. MehmetFüzün ve çalışma arkadaşlarına, bugünlere gelmemize katkı sağlayan tümrektörler, dekanlar, idareciler, çalışanlar ve öğrencilerimize teşekkürediyorum” dedi.
30 yılı dolduran çalışanlar
Tören,geleneksel tavuklu pilav ve lokma ikramı ile sona erdi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv