DEÜ’de Rektör Kasman

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, görevi Prof. Dr. Mehmet Füzün’den devraldı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen Devir – Teslim Töreni’nde görevlerini devreden Üniversite yöneticileri ve bir grup öğretim üyesi de hazır bulundu.

  • 0
  • 1.790
DEÜ’de Rektör Kasman
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, görevi Prof. Dr. Mehmet Füzün’den devraldı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen Devir – Teslim Töreni’nde görevlerini devreden Üniversite yöneticileri ve bir grup öğretim üyesi de hazır bulundu. Törende Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman, Prof. Dr. Mehmet Füzün’e 2008 -2016 döneminde Dokuz Eylül Üniversitesi’ne hizmetleri nedeniyle Teşekkür Plaketi sunarken, Prof. Dr. Füzün de, Prof. Dr. Kasman’a Rektörlük Cüppesi’ni giydirdi.

Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin büyük bir aile olduğuna dikkat çekerek başladığı konuşmasında, kendisinin hep ‘Birlikte daha iyiye…’ diyerek çalıştığını, Prof. Dr. Adnan Kasman’ın hizmetleri ile Üniversitenin daha da iyiye gideceğine inandığını ifade etti. Prof. Dr. Adnan Kasman ise Rektörlük Cüppesini giydikten sonraki sözlerinde, Prof. Dr. Füzün’e değerli katkılarından dolayı teşekkür etti ve “Dokuz Eylül Üniversitesi’ni daha ileriye taşımak için gece- gündüz daha çok çalışacağız” dedi.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan KASMAN (Özgeçmiş)
Prof. Dr. Adnan Kasman, 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü’nü birincilikle bitirdikten sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Bursunu kazandı. İlk yüksek lisans derecesini 1994 yılında Uygulamalı Ekonomi alanında Western Michigan Üniversitesi’nden aldı. İkinci yüksek lisans ve doktora derecelerini Ekonomi alanınında Vanderbilt Üniversitesi’nden sırasıyla 1997 ve 1999 yıllarında aldı. Aynı üniversitede üç yıl misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. 2002 yılının Ağustos ayında yurda dönen Prof. Dr. Adnan Kasman, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 2005 yılında Doçent, 2010 yılında Profesör olan Prof. Dr. Kasman, halen İşletme Fakültesi’nde görev yapmaktadır. Temel uzmalık alanları Finansal Ekonomi, Yönetim Ekonomisi ve İstatistiktir. Prof. Dr. Kasman, İngilizce İktisat Bölüm Başkan Yardımcılığı, Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı Başkanlığı, Bilgi Yönetimi Anabilim Dalı Başkanlığı, İktisat Teorisi Anabilim Dalı başkanlığı, Girişimcilik, İşletme ve Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Söz konusu görevlerin bir kısmı hala devam etmektedir. Prof. Dr. Adnan Kasman’ın çoğunluğu uluslararası atıf endekslerince taranan dergilerde yayınlanmış 60 araştırma makalesi bulunmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilen Prof. Dr. Kasman, evli ve iki çocuk babasıdır. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv