Devlet eğitim desteği Basek’ten

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Batı Anadolu Bilim ve Teknik Liseleri Sağlık ve Havacılık Okulu Kurucusu Op. Dr. Özer Gürbüz BASEK’e kayıt olan fakat devlet desteği alamayan öğrencilerin mağduriyetini gidermek amacıyla her öğrenciye 4000 TL ye kadar öğrenim kredisi vereceklerini açıkladı

  • 0
  • 743
Devlet eğitim desteği Basek’ten
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 
 
Özel okullara giden öğrenciler için 4000 TL ye kadar devlet eğitim desteği vermektedir. Ancak bu destek belli kriterlere göre verilmektedir.Öğrencinin TEOG sınavından aldığı puan,velinin maddi durumu gibi bir takım kriterler değerlendiriliyor. Ancak belirlenen  teşvik miktarı öğrenciye değil kaydolduğu özel okula veriliyor.

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Batı Anadolu Bilim ve Teknik Liseleri Sağlık ve Havacılık Okulu Kurucusu Op. Dr. Özer Gürbüz BASEK’e kayıt olan fakat devlet desteği alamayan öğrencilerin mağduriyetini gidermek amacıyla her öğrenciye 4000 TL ye kadar öğrenim kredisi vereceklerini açıkladı.

Mesleki Teknik alanda sağlık ve havacılık okulu olarak Türkiye’nin en büyük liselerinden biri olduklarını belirten “ Op.  Dr Gürbüz; “ Devletin mesleki teknik eğitime yapmış olduğu destek çok olumlu ve gereklidir. Çünkü Türkiye’nin büyümesi ve  kalkınması için genç ve eğitimli insan gücüne çok ihtiyacı var.Üretimin motor gücü olan gençlerimizin hayata erken başlamaları ve Lise döneminde meslek sahibi olmaları şarttır.Üniversite eğitimine de hem okuyup hem çalışarak devam edebileceklerdir.2023 hedeflerini gerçekleştirebilmenin ve dünyayla yarış edebilmenin yolu  ortaöğrenimde yeteneklerin geliştirilmesi ve Lisede mesleki teknık eğitimin verilmesidir.  dedi.

Dr.Gürbüz; BASEK olarak mesleki teknik eğitimi önce Batı anadolu’da sonra tüm Türkiye’de yaygınlaştırmak istediklerini, bunun için İzmir dışındaki şehir ve kasabalarda ,ülkemizin topyekün kalkınmasında aktif rol almak isteyen  eğitimcilerle, öğretmenlerle işbirliği yaparak ,BASEK ‘in bilgi ve tecrübelerini daha geniş kitlelere aktarmak istediklerini söyledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv