Dikili ilçesi halk oyunları şenliğiyle coştu

İzmir’in Dikili ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Dikili Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Şenliği, vatandaşların yoğun katılımı ve coşkulu etkinliklerle gerçekleştirildi.

  • 0
  • 385
Dikili ilçesi halk oyunları şenliğiyle coştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in Dikili ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Dikili Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Şenliği, vatandaşların yoğun katılımı ve coşkulu etkinliklerle gerçekleştirildi. 2 gün süren şenlikte, Dikilililer ile Dikili’de tatil yapan yerli, yabancı turistler halk oyunları gösterileri ve sanatsal etkinliklerle adeta coştular.

Dikili Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Dikili Uluslararası Halk Dansları Şenliği’nde Türkiye'den katılan ekiplerin yanı sıra Bulgaristan, Sırbistan, Ukrayna ve Bosna-Hersek’ten gelen ekipler renkli halk dansları gösterilerini sundu. İzleyenlerin keyif dolu anlar yaşadığı etkinlikler sonunda Ukrayna Halk Dansları Ekibi birinciliklere ambargo koyarak, 4 ayrı kategoride birincilik kupasını kazanan taraf oldu.

Şenlikler Coşku Dolu Kortejle Başladı
Dikili Belediyesi 4. Uluslararası Halk Dansları Şenliği,  CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, CHP Dikili İlçe Kadın Kolları Başkanı Deniz Gencer, Küçükköy Belediyesi eski Başkanı Mesut Ergin, Şenlik Direktörü Besim Biberoviç, Organizasyon Komitesi Üyeleri Cumhur Kısmet ve Anna Bukovcic katılımı ile Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Şenlik kapsamında Dikili Bülent Ecevit Kavşağı’ndan start alan ve renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşü Dikili Belediyesi Bandosu’nun çaldığı marşlarla Dikili Atatürk Meydanı’na kadar devam etti.

“Bu Topraklardan Barışı Savunan Efeler Çıkar”
Dikili Belediyesi Türk Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile başlayan şenliğin açılışında konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 4 yıldır gerçekleştirdikleri ve uluslararası boyut kazanan Dikili Halk Dansları Şenliği’nin ilçenin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu belirterek, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlerle, etkinliğe katılım gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Cumhuriyet kenti ve Atatürk sevdalısı Dikili'de farklı ülkelerden, farklı kültürlerden insanları barış ve kardeşlik duyguları içerisinde konuk etmekten büyük onur duyduklarını belirten Başkan Tosun, “Biz sevginin,  barışın ve kardeşliğin sevdalılarıyız. Bu topraklardan her daim farklı kültürlere saygılı, sevgiyi, barışı, kardeşliği savunan efeler çıkar. Bizim efelerimiz de yalnız sevginin ve barışın zeybeğini oynarken diz çöker. Bugün burada aramızda olan farklı ülkelerden, farklı kültürlerden gelen kardeşlerimize bir kez daha evinize hoş geldiniz diyorum. Dikili her daim barışın, kardeşliğin ve sevginin evidir” dedi.

Ukrayna Kupalara Ambargo Koydu
İki gün süren ve toplamda 20 ekibin katıldığı şenliklerde Bulgaristan, Sırbistan, Ukrayna ve Bosna-Hersek’ten gelen ekipler ile Dikili Belediyesi Türk Halk Oyunları, Bergama Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Oyunları ve Karaburun Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Oyunları ekiplerinin sahnelediği halk dansları gösterileri izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Şenliklerin sonunda jürinin değerlendirmesinde En Gençler Kategorisi’nde Ukrayna ekibi zafere ulaşırken, Veteranlar Kategorisi’nde ise Sırbistan ipi göğüsledi. Ukrayna’nın adeta ödüllere ambargo koyduğu diğer kategorilerde ise sonuçlar şöyle oluştu:  En Çekici Grup Kategorisi’nde Ukrayna Halk Dansları Ekibi zafere ulaştı. Koreografi kategorisinde de ortaya koyduğu başarıyla Ukrayna Halk Dansları ekibi yine kazanan taraf oldu. Sahne tasarımında da birinciliğe ulaşan Ukrayna ekibi, en iyi kostüm kategorisinde Sırbistan ekibinin ardından ikinciliği de elde etti. En iyi halk dansları kategorisinde de jürinin oyları yine Ukrayna lehine oldu. Türk Halk Dansları kategorisinde ise juri Karaburun Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Oyunları ekibini birinci seçerken, Bergama Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Oyunları ekibi ikinciliği, Dikili Belediyesi Türk Halk Oyunları ekibi üçüncülüğe layık görüldü. Dereceye giren ekiplerin ödül, katılım sertifikaları ile hediyelerini Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Şenlik Direktörü Besim Biberovic ve Organizasyon Komitesi Üyesi Cumhur Kısmet tarafından verildi. Gecenin sonunda konuk ülkenin halk dansları ekiplerinin üyeleri Dikili Atatürk Meydanı’nda bulunan vatandaşlarla barışın danslarını hep birlikte yapması da, unutulmayacak bir anın ortaya çıkmasına sebep oldu.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv