DİKİLİ'DE 92. YIL COŞKUSU

  • 0
  • 637
DİKİLİ'DE 92. YIL COŞKUSU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sevginin Kenti Dikili'de, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına resmi çelenk sunma töreniyle başladı.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen resmi törende Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Yüzbaşı Eray Çakır, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Dikili İlçe Emniyet Müdürü Aşkın Çoksever, Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol'la birlikte belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

“Kazanan Hep Cumhuriyet Olacak”
Resmi törenlerinin ardından bir açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinliklerinin iki gün boyunca kentte coşkuyla süreceğini belirterek, şunları kaydetti:  "Biz Cumhuriyet sevdalısı, Atatürk'e, bayrağımıza, laikliğe, demokrasiye, özgülüklere, hoşgörüye gönülden bağlı Dikililileriz. Son dönemde Cumhuriyetimize, kazanımlarına, demokrasiyle, hukukun üstünlüğüne saldırılar arttığı bariz bir gerçek. Yapılan tüm kalleşliklere inat Cumhuriyetimizi, Atamızı çok sevdiğimizi haykırmak ve de karanlıklara dur demek için gerçekleştireceğimiz Aydınlığa Giden Yol: 29 Ekim Yürüyüşünde de, Cumhuriyet Balomuzda da Dikili'den aydınlık meşalesini güçlü bir şekilde yakacak ve bu gerçekleştireceğimiz etkinliklerle ‘kazanan hep Cumhuriyet olacak’ mesajını tüm dünyaya ileteceğiz”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv