Dikili’de karnesini alan çocuklar tiyatroya koştu

İlk, orta ve lise öğrencileri karnelerini alarak yaklaşık 3 ay sürecek olan yaz tatiline dün merhaba dedi.

  • 0
  • 518
Dikili’de karnesini alan çocuklar tiyatroya koştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İlk, orta ve lise öğrencileri karnelerini alarak yaklaşık 3 ay sürecek olan yaz tatiline dün merhaba dedi. Öğrencilerin sevinçlerine sevinç katmak isteyen Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kentte bir takım etkinlikleri çocuklar için organize etti.
Çocuklar için zıpzıpların kurulduğu, yüz boyama faaliyetlerinin yapıldığı, çeşitli hediyelerin verildiği ve macun ikramının yapıldığı Dikili Atatürk Meydanı adeta sirk alanına döndü. Etkinliklerin akşam bölümünde de aynı meydanda Ayvalık Uğur Anadolu Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri tarafından "Sevgili Doktor" adlı tiyatro gösterisi sunuldu.

Genç Tiyatrocular Ayakta Alkışlandı
Anton Çehov'un kısa oyun ve hikâyelerinden komik bir anlatımla derlenen, Mana Uygur Balcı’nın yönettiği ve Dikili Atatürk Meydanı’nda sahnelenen oyunu, Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Taner Şen ile Ayvalık Uğur Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Billur Özkaya çocuklarla birlikte izledi.  Dikili’de yaşayan ve karnelerini alan ilk, orta ve lise öğrencilerine karne hediyesi olarak hazırlanan etkinliklerin tiyatro gösterisi bölümü öğrenciler ve velileri tarafından yoğun ilgi görürken, genç tiyatrocuların ortaya koyduğu performans büyük beğeni topladı. İnsan yaşantısından kesitlerin sorgulayıcı ve güldüren bir dille yansıtıldığı gecede çoğunluğunu veli ve öğrencilerin oluşturduğu seyirciler unutulmaz bir gece yaşadı. Duygusal anların da yaşandığı oyun sonunda, oyunu sahneleyen Ayvalık Uğur Anadolu Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Duygusal Anlar
Heyecanla izlenen oyun sonrasında, tiyatro oyuncusu öğrencilerin performansları övgü alırken, yönetmen Mana Uygur Balcı yaptığı konuşmasında "Geçtiğimiz günlerde talihsiz bir deniz kazasında Ayvalıklı dört gencimizi denize uğurladık. Kaybettiklerimizden biri olan Hayri Kar'ın kuzeni Gülten Soyak da bugün bu oyunda yer aldı. Tüm acısına rağmen Gülten kardeşimiz sanatla bütünleşti. Onu kutluyorum, sanatı ve yaşamı sevmek işte böyle bir şey. Dört genç arkadaşımızı burada anmak istedik. Işıklar yoldaşları olsun” diyerek duygularını paylaştı.

Günün Anısına Plaket Takdimi
Yönetmen Mana Uygur Balcı’nın yaptığı konuşma sonrasında alanda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamazken, duygusal anların yaşandığı gece,  Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol tarafından Ayvalık Uğur Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Billur Özkaya'ya ve eğitmenleri Mana Uygur Balcı'ya günün anısına plaket ve çiçek takdiminde bulunmasıyla son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv