Dilan yine boş geçmedi

Judoda yakın geleceğin en büyük yıldızları arasında olması beklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Dilan Doğan, bu yıl katıldığı 6. uluslararası yarışmada da şeref kürsüsüne çıkmayı başardı.

  • 0
  • 792
Dilan yine boş geçmedi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Judoda yakın geleceğin en büyük yıldızları arasında olması beklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Dilan Doğan, bu yıl katıldığı 6. uluslararası yarışmada da şeref kürsüsüne çıkmayı başardı. Genç sporcu Trabzon'da düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatı’nda gümüş madalya kazanarak geleneği bozmadı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un milli judocusu Dilan Doğan, Trabzon’da yapılan Dünya Okul Sporları Olimpiyatı’nda (GYMNASIADE) sıkletinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Öğrenim hayatını Karataş Anadolu Lisesi’nde sürdüren milli sporcumuz, bu derecesiyle 2016 yılında katıldığı 6. uluslararası yarışmada da kürsüye çıkmayı başardı. Dilan Doğan, ülke içindeki dereceleriyle birlikte bu yıl toplamda 8. madalyasını kazanmış oldu.
 
Madalya canavarı
Dünya Okullar Olimpiyatı’nda 40 kilogramda Romanyalı, Brezilyalı ve Hintli rakiplerini yenmeyi başaran genç judocu, tek yenilgisini Rus sporcu karşısında aldı. Altın madalyayı puan farkıyla kaybeden Dilan Doğan, kazandığı gümüş madalyayla bu yılın 6. uluslararası madalyasını elde etti. Avrupa kupalarında 1 altın, 2 bronz, Balkan Şampiyonası'nda altın, Avrupa Şampiyonası'nda bronz ve son olarak Okul Sporları Olimpiyatı’nda gümüş madalya kazanan Dilan, Türkiye şampiyonlarında ise 1 altın ve 1 gümüş madalya elde etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv