DİSK’in Oskarı Başkan Piriştina’ya

Buca Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci yaşanıyor. Buca Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 5’nolu Şube arasında 139 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı.

  • 0
  • 304
DİSK’in Oskarı Başkan Piriştina’ya
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci yaşanıyor. Buca Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 5’nolu Şube arasında 139 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. 24 ayı kapsayan toplu sözleşmede kadrolu işçilerin çıplak ücretine yüzde 15 zam yapıldı. DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçi ve emekçiye desteklerinden ötürü Buca Belediye Başkanı
Levent Piriştina’ya DİSK’in Oskarı olarak nitelendirdiği mermer heykelciği“ Bu her Başkana nasip olmaz. Levent Piriştina’nın hakkıdır” sözleriyle verdi.

Buca Belediyesi ile Disk’e bağlı Genel İş Sendikası 5’nolu Şube arasında 139 kadroyu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme imza törenine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Disk Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Genel İş Sendikası 5’no’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, sendika temsilcileri, bürokratlar ve işçiler katıldı. Toplu iş sözleşmesiyle Buca Belediyesi’nde çalışan 139 kadrolu işçinin çıplak ücretlerine yüzde 15 oranında zam yapıldı.

İŞÇİNİN TALEBİNİ KARŞILAMAK GURUR VERİYOR
İmza töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Kenti yönetirken neyi hedeflerseniz hedefleyin çalışma arkadaşlarımızla, sizlerle olabildiğini biliyoruz. Tüm şartlarımızı zorlayarak işçilerimizin talebini karşılamış olmak Başkan olarak bana gurur veriyor. Bu ahenk büyük başarıdır” sözleriyle sendika temsilcilerine ve işçilere teşekkür etti.

DİSK’in OSKARI PİRİŞTİNA’YA
Disk Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçi ve emekçilerin hak mücadelesinde her zaman yanlarında olan Başkan Piriştina’ya teşekkür ederken, DİSK’in Oskar’ı olarak nitelendirdiği mermer heykelciği “ Bu her belediye başkanına nasip olmaz. Başkan Levent Piriştina’nın hakkıdır” sözleriyle Piriştina’ya verdi.

1 Mart 2018 ile 29 Şubat 2020 tarihleri arasında 24 aylık dilimi kapsayan toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin çıplak ücretinin yayınında sosyal yardımlarına da iyileştirme yapıldı. 77 madde üzerinden imzalanan sözleşme kapsamında çalışanlar belediye tarafından işletilen kamp, kreş, etüt, havuz, tenis, kültür ve spor tesislerinden ücretsiz yararlanma hakkına kavuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv