Diyabet okulu ilk mezunlarını verdi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen  ‘‘Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı’’ kapsamında daha önce Çiğli Devlet Hastanesi’ne bağlı Atatürk Organize Sanayi Semt Polikliniği’nde Şubat 2016 tarihinde başlatılan ve şu an Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ana binasında hizmetlerine devam eden Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi.

  • 0
  • 782
Diyabet okulu ilk mezunlarını verdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen  ‘‘Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı’’ kapsamında daha önce Çiğli Devlet Hastanesi’ne bağlı Atatürk Organize Sanayi Semt Polikliniği’nde Şubat 2016 tarihinde başlatılan ve şu an Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ana binasında hizmetlerine devam eden Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Eğitim Salonu’nda iki oturum şeklinde düzenlenen ve toplamda 6 modülün anlatıldığı Diyabet Okulu Eğitimlerinde; diyabet hastalığının nedenleri, hangi bulgularda hekime başvurmak gerektiği, rutin kontrollerinin önemi, insülin kullananlarda insülin uygulama yöntemleri, beslenmede dikkat edilmesi gereken durumlar, egzersiz ve diyabetli bireylerde acil durumların önemi Endokrin Uzmanı Dr. Devrim Dölek Çetinkaya, Diyabet Eğitim Hemşiresi Demet Kılıç ve Diyetisyen Emre Ongan tarafından anlatıldı. Diyabet Hastalığına geniş ve çağdaş bir bakış açısıyla bütüncül şekilde yaklaşılan programda;  diyabetli hasta ve yakınları beslenme, egzersiz ve ilaç tedavisi konularında bilgilendirildi.

İlk oturumun açılış konuşmasını yapan Çiğli BEH Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Kurtuluş diyabet hastalığının toplumda görülme hızının çok yüksek olduğunu vurgulayarak “Bu hastalık hakkında yeteri kadar bilgiye sahip değiliz. Diyabet Okulumuzda verilen eğitimlerle halkımızda farkındalık yaratacağımıza inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilk mezunlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Diyabet Eğitim Birim Sorumlusu Demet Kılıç “Diyabetin Farkındayız, Halkımızın Yanındayız. sloganı ile hareket ederek polikliniğe başvuran ve yatarak tedavi olan hastalarımıza diyabetin tedavisi, takibi ve insülin kullanımı hakkında eğitimler vermekteyiz. Bireysel eğitimlerimiz her gün mesai saatleri içerisinde devam ediyor. Diyabet Okulu Eğitimlerimiz içinse Hastanemiz Diyabet Eğitim Birimi’ne başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Tüm hastalarımızı bekleriz.” dedi.

Eğitim programı sürerken katılımcıların kan şekerlerinin düşmemesi için ara öğünde; süt, elma, kepekli galeta ikram edilirken eğitime katılan diyabet hastalarından bazıları “Verilen bilgilendirme eğitimlerinden çok memnunuz. Hastanemizin özellikle fiziksel alanları çok iyi. Bu eğitimler ile sağlık çalışanlarının bizim yanımızda olduğunu hissediyoruz. Diyabet hakkında daha da bilinçlendik. Artık ne yapacağımızı biliyoruz. Tüm çalışanlara teşekkür ederiz.” dediler.

Çiğli Bölge Hastanesi Yönetici/Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Teoman Şen “Diyabet Okulu’nun amacı yaşamında zorluklar ile karşılaşan diyabet hastalarına gündelik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve hastalıkları ile birlikte daha kolay yaşamalarını sağlamaktır. Şimdiye kadar A.O.S. Semt Polikliniğimizde yürütülen bu hizmet artık Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde konusunda uzman doktor ve eğitimci sağlık personelimiz tarafından devam etmektedir. Hastalarımızı doğru bilinçlendirmek için eğitimlerimize hızla devam edeceğiz.” dedi.

2. oturumun sonunda eğitime katılan 33 diyabetli hasta Diyabetli Kimlik Kartı ve Diyabet Okulu Diplomalarını Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yönetici/Başhekim Op. Dr. Teoman Şen ve Başhekim Yardımcısı Dr. Okan Özmen’in elinden aldılar.​

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv