Diyaliz, Onkoloji Ve Organ Nakli Hastaları'na Bornova’da Konforlu hizmet

 Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Binası’nda daha kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

  • 0
  • 1.080
Diyaliz, Onkoloji Ve Organ Nakli Hastaları'na Bornova’da Konforlu hizmet
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 
 Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Binası’nda daha kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Poliklinik Hasta Sayısı Kısa Sürede 1000’li Rakamlara Ulaştı...
MHRS (Randevu Sistemi) ile 28 branşta 37 poliklinikte hizmet veren Bornova Ek Bina’da devralınmadan önce günde ortalama 300 olan poliklinik hasta sayısı, nitelikli sağlık hizmetiyle kısa zamanda 1000’li rakamlara ulaştı.

Yeni Birimler Hizmete Girmeye Devam Ediyor...
Kapatılan Şifa Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SBÜ Tepecik EAH Bornova Ek Binası olarak hizmet vermeye başladıktan sonra öncelikle laboratuvarlar ve görüntüleme cihazları daha etkin hale getirildi. Tepecik EAH ana binada bulunan Kadın Doğum Onkoloji Servisi Bornova Ek Binaya taşınarak daha iyi koşullarda hizmet vermeye başladı. Fizik tedavi ünitesi işler duruma getirilerek her gün 40 hastanın yararlanabilmesi sağlandı. Tüm alt yapısı arızalanmış ve 7-8 aydır hizmet vermeyen 25 ünitelik diyaliz merkezi kronik hastalar için kullanır duruma getirildi. Servislerde çalışmalar yapılarak hastalar için en uygun seviyeye getirilirken her katta 22 yatak olmak üzere A Bloktaki 5 katta düzenleme yapıldı.

Organ Nakli Birimi Yakında Hizmette...
Yakın bir zamanda taşınması planlanan Organ Nakli Birimi için B Blokta bir kat 20 yataklı bir servis hazırlandı. Ameliyathane ve Yoğun Bakımlarda havalandırma şartları iyileştirildi. Bunlara ek olarak Radyoterapi ve Pet CT cihazları çalışır hale getirildi. 3. düzey Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi yakın zamanda hasta kabul edebilecek.
İlk haftadır aktif halde çalışan endoskopi ve kolonoskopi işlemleri üç salonda yapılmaya devam etmektedir. İşitme ve değerlendirme KBB’ye bağlı olarak çalışıyorken, hastane şu anda hem odyometri hem de ileri tetkikler açısından ABR (İşitsel Beyinsapı Davranımı) Testi ve diğer tetkikler bakımından çalışmaya hazır halde bulunmakta. Aynı zamanda sağlık personeline yönelik eğitimlerin verilmesi için deneyimli eğitmen kadrosu ile bir eğitim ve simülasyon merkezi oluşturulma çalışmalarına başlandı. 

Tepecik Bornova Ek Binası Sağlıkta Gelişme ve İlerlemeye Devam Edecek...
Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut “Bornova Ek Binamızda ilerleyen zamanlarda da sağlık hizmetini daha kaliteli hale getirecek çalışmalara devam edeceğiz. Bu doğrultuda, binada inşaat halinde bulunan 9 ameliyathane 2 ay gibi kısa bir sürede aktif hale getirilecek, böylece hem hastalara hem de çalışanlara daha iyi şartlarda ameliyat hizmeti sunulacak.   6 ay içinde de yine inşaat halinde bulunan anjiyo ünitesi ve yoğun bakım üniteleri hizmete açılacak. Tepecik Bornova Ek Binası gelecekte kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, organ nakli ve onkoloji alanlarında tercih edilir bir merkez haline getirilecektir” dedi.
İzmir Kuzey Kamu hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise “Bölgemizin büyük bir kısmına hitap eden Tepecik EAH, Şifa Üniversitesi’nden devrolunan Bornova Ek Binası ile daha da büyüdü. Özellikle özellikli kliniklerin buraya taşınmasıyla hastalarımız daha rahat daha konforlu sağlık hizmeti alabilmektedirler. Her geçen gün ek binamıza başvuran hasta sayımız artmakta. Hastalarımızın bu binalarımızda verilen ücretsiz sağlık hizmetinden memnun ayrılmaları bizi de mutlu etmekte.” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv