Doç. Dr. Temel, “Ege Üniversitesi’nin araştırma kapasitesini geliştirmek istiyoruz”

Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Konferans Salonu’nda, Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri  Bilgi Günü gerçekleştirildi.

  • 0
  • 627
Doç. Dr. Temel, “Ege Üniversitesi’nin araştırma kapasitesini geliştirmek istiyoruz”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Konferans Salonu’nda, Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri  (MSCA) Bilgi Günü gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışına  Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Vekili Doç. Dr. Serdal Temel, MSCA Ulusal İrtibat Noktası ve Ulusal Uzmanı/EURAXESS Türkiye Koordinatörü Tuğba Arslan Kantarcıoğlu, akademisyen ve araştırmacılar katıldı.

Bilgi günün açılışında konuşan Doç. Dr. Serdal Temel, “Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi olarak hem ulusal hem de uluslararası alanda çeşitli projeler yapıyoruz. Hedefimiz araştırmacıların ulusal ve uluslararası gerçekleştirilen projelere daha hızlı bir şekilde katılması. Bu etkinlikler ile Ege Üniversitesi’nin araştırma kapasitesini geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Marie Sklodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri Programı ile ilgili bilgiler veren Tuğba Arslan Kantarcıoğlu, “Ufuk 2020 programının altında farklı programlar mevcut. Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri  (MSCA) nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmeyi, araştırmacıların kariyer gelişimini desteklemeyi, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımını teşvik etmeyi ve böylece Avrupa’yı ve Türkiye’yi araştırmacılar için bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflemektedir. MSCA, Ufuk2020 Programı altında, sunduğu yenilikçi ve mükemmel araştırma eğitimi fırsatları; cazip kariyer ve bilgi paylaşımı olanakları, uluslararası ve sektörler arası hareketlilik programları ile araştırmacıların diledikleri araştırma alanında 20 yıldır birlikte çalışmalarını sağlayan bir yapıdır” diye konuştu.

Programın araştırma yapan tüm kurumlara ve kişilere açık olduğunu söyleyen Kantarcıoğlu, “Biz de Türkiye olarak, Avrupa ülkeleriyle eşit şartlarda bu programdan faydalanıyoruz. Dolayısıyla rahatlıkla başvurup programlardan yararlanabilirsiniz. Bizler uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımını sağlamakla, yurtdışındaki araştırmacıların Türkiye’ye doğru hareketliliğini kolaylaştırmakla ve Avrupa Komisyonu’ndan gelen bilgileri sizlere aktarmakla sorumluyuz. Programlarda uluslararası dolaşım şartı var. Başka bir ülke ile ortak bir çalışma yapmadan herhangi bir fon almanız mümkün değil” diye konuştu.
Esra Görgülü İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv