Dokuz da dokuz

  • 0
  • 796
Yazı Boyutu:

TKB2.L A grubunun yenilgisiz iki takımı Nallıhanspor ile Altay Konak Belediyesi  basketbol takımlarının kıyasıya mücadelesi Altay’ın galibiyetiyle sonuçlandı. Deplasmandaki karşılaşmada ilk periot Altay Konak Belediyesi’nin üstünlüğüyle  6-18, ikinci periot 17-15 tamamlandı; ilk yarı 23-33 Altay lehine kapandı. Üçüncü periotta direncini sürdüren Nallıhanspor bu peritotu 15-15 berabere tamamlayabildi. Ancak çok güçlü bir savunmaya sahip olan Altay basketbol takımı, Latoya Thomas ve Seda Güçlü'nün 5 faulle oyun dışı kalmalarına rağmen periotu 10-19 maçı'da 48-67 kazanarak ligde yenilgisiz dokuzuncu galibiyetini aldı.

Altay Konak Belediyesi basketbol takımında;  Latoya Thomas 17 sayı ve 13 ribaund ile double-double yaparken, Oya Salter 12 sayı, 7 asist ile Bengü Arseven ise 17 sayı ile dikkat çeken isimler oldu. Kaptan Belgin Sarıgedik olağanüstü savunmasıyla karşı takıma nefes aldırmadı. Yaptığı müthiş savunma ile tüm grupların en az sayı yiyen ve en fazla sayı atan takımlarından biri olarak Konak Belediyesi  Altay kadın basketbol takımı ligin ilk yarısını 9'da 9 yaparak namağlup lider bitirmeyi başardı.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan kadın'a ve gençlere her zaman azami önem gösterdiklerini, ilk yarıyı namağlup lider bitiren Altay Konak Belediyesi kadın basketbol takımının gözbebekleri  olduğunu belirterek,''Kadın'a gereken değer verildiğinde başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Ortaya çıkan sonuç bunun en güzel göstergesidir. Sporcu arkadaşlarıma bu onuru bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Yürekten inanıyorum ki, başarılarını lig sonunda şampiyonluk ile taçlandıracaklar ”dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv