Donanma Komutanı “Beyaz Fırtına” için geldi

  • 0
  • 536
Donanma Komutanı “Beyaz Fırtına” için geldi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı’nda görev alan birlik ve gemilerin İzmir’e gerçekleştirdiği liman ziyareti kapsamında kente gelen Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İzmir Limanı’na fırkateyn, kornet, hücumbot ve akaryakıt gemilerinden oluşan bir filoyla yanaştıklarını söyleyen Ora. Kösele, Beyaz Fırtına tatbikatının asıl amacının, Ege ve Akdeniz’de deniz güvenliğinin devamlılığını sağlamak olduğunu ifade etti. Donanma Komutanı, “Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan gemileriliz 18–20 Mayıs tarihleri arasında İzmir, Foça, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Datça, Aksaz ve Marmaris’te liman ziyaretleri gerçekleştirecek. Bu ziyaretlerinin ardından ise tatbikatın diğer aşamalarına geçilerek gerçek harp şartlarında gemilerin karşılaşabileceği tüm unsurlarla karşılaşılacaklar. Gemilerin ana limanlarına dönmesiyle, 27 Mayıs tarihinde Beyaz Fırtına-2016 tatbikatı sona erecek” diye konuştu.

Donanma gemileri İzmirlileri bekliyor
19 -20 Mayıs tarihleri arasında Alsancak Limanı’nda bulunan ve açıkta demirlenmiş şekilde duran gemilerin tüm halkın ziyaretine açık olacağını söyleyen Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, “Halkımız açıkta demirli bulunan gemilere, Emir Çakabey rıhtımından hareket edecek küçük deniz vasıtalarıyla taşınacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlu coşkusunu halkımızla paylaşmak için heyecanla o günü bekliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

Arşiv