Dört galalı festival “Burada”

Sinema dünyasının vazgeçilmezi olan Sinema Burada Festivali, zengin içeriği ve birbirinden değerli gösterimleri ile 12-16 Eylül tarihleri arasında 18’nci kez gerçekleştirilecek.

  • 0
  • 279
Dört galalı festival “Burada”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sinema dünyasının vazgeçilmezi olan Sinema Burada Festivali, zengin içeriği ve birbirinden değerli gösterimleri ile 12-16 Eylül tarihleri arasında 18’nci kez gerçekleştirilecek. Üç ulusal bir uluslararası galalı gösterim ile birlikte toplam dokuz film, festivalin beyaz perdesinde sinemaseverlerle buluşacak.
 
Bu yıl 87. kez gerçekleştirilecek İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen  “Sinema Burada Festivali” zengin içeriği ve birbirinden değerli gösterimleriyle kapılarını 18’nci kez açmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek festivalde dördü galalı gösterim olmak üzere toplam dokuz film, 12-16 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi’nde gösterilecek. Galalarda sinemaseverler, birbirinden değerli filmlerin yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncuları ile buluşma olanağı elde edecek. 
 
Festival’de Gürcistan yapımı “Dede” adlı film ilk galalı gösterim olacak. 13 Eylül’deki gösterime filmin yapımcıları da katılacak.14 Eylül tarihinde peş peşe iki galalı film gösterimi gerçekleşecek. Önce Hakan Günday’ın aynı adlı romanından uyarlanan, Onur Saylak’ın hem yönetmen koltuğunda oturup hem de başrollerini Tuba Büyüküstün ve Ahmet Mümtaz Taylan ile paylaştığı “Daha” filmi, 18:30’da sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmen Onur Saylak gösterime katılacak.
 
14 Eylül’ün ikinci galalı gösteriminde ise dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal’in hayatındaki dönüm noktalarının destansı bir anlatımla sergilendiği “Yaşar Kemal Efsanesi”nin gösterimi yapılacak. Bir Aydın Orak yapımı olan ve Yaşar Kemal’in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv görüntülerinin yer aldığı film, dev bir çınarın edebiyata, hayata ve yüzyıla damgasını vuran olaylara karşı tavrını, kendi ağzından ve hayatına yakından tanıklık etmiş dostlarının anlatımıyla beyaz perdeye taşınıyor. Halil Ergün anlatımına Arif Keskiner, Ara Güler ve Zülfi Livaneli’nin eşlik ettiği destansı film, 21:00’da 18. Sinema Burada Festivali’nin beyaz perdesinde izlenebilecek. Gösteriye filmin yapımcısı Aydın Orak katılacak. 
 
“Güvercin” Berlin ve Sofya’dan İzmir’e kondu
Dünya prömiyeri 68. Berlin Film Festivali’nde yapan ilk uzun metrajlı film deneyimi olmasına rağmen Banu Savcı’ya Uluslararası Sofya Film Festivali‘nde ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü kazandıran “Güvercin” isimli sinema filmi de festivalin galalı gösterimleri arasındaki yerini alacak. Başrolünde Kemal Burak Alper'in oynadığı ve hayatını güvercinlere adayıp mutluluğu kuşlarında bulan bir genç olan Yusuf'un hikâyesinin anlatıldığı film, 15 Eylül tarihinde saat 18:30’da sinemaseverlerle buluşacak.
 
Festival’de üç gün boyunca 16:30, 18:30 ve 21:00 olmak üzere gerçekleştirilecek seansların biletleri, Biletix üzerinden satışa sunulacak. Festival’de 13 Eylül’de İzmir Sanat Merkezi büyük salonda saat 16.30’da Fatih Akın’ın yönetmenliğini yaptığı In the Fade (Paramparça), 18.30 Dede, 21.00’de ise yönetmen Ari Aster’ın Hereditary (Ayin) filmi gösterilecek. 14 Eylül Cuma günü saat 16.30’da Yönetmen Isabel Coixet’ın  The Bookshop (Sahaf) filmi, 18.30’da Daha, 21.00’da Yaşar Kemal Efsanesi izleyicilerle buluşacak. 15 Eylül Cumartesi ise 16.30’da Robert Guediguian yönetmenliğini yaptığı La Villa (Deniz Kıyısındaki Ev), 18.30 Güvercin ve 21.00’de ise Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı Ahlat Ağacı izlenebilecek. Filmlerin biletleri Biletix’ten alınabilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv