Dost Kart Projesi büyüyor

Bornova Belediyesi’nin, üniversite öğrencilerine sosyal ve ekonomik olarak destek olmak için başlattığı Dost Kart Projesi büyümeye devam ediyor.

  • 0
  • 307
Dost Kart Projesi büyüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin, üniversite öğrencilerine sosyal ve ekonomik olarak destek olmak için başlattığı Dost Kart Projesi büyümeye devam ediyor. 2014 yılında uygulanmaya başlayan Dost Kart projesinden bu güne kadar 7 bin 800 öğrenci yararlandı. Her yıl 2 bin öğrencinin aktif olarak kullandığı Dost Kart, Bornova’da eğitim gören gençlerin günlük yaşamlarından alışveriş olanaklarına kadar birçok ihtiyacını karşılamasına da destek oluyor.
 
Sınırları içinde 2 üniversite bulunan Bornova Belediyesi, eğitim için ilçeye gelen öğrencilerin en büyük destekçisi oluyor. 2012 yılında hizmete başlayan Gençlik Merkezi,  2014 yılında başlayan Dost Kart Uygulaması ile daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaya başladı. Bu güne kadar 7 bin 800 üniversiteli gencin yararlandığı uygulamadan her yıl aktif olarak 2 bin civarı öğrenci destek alıyor.

Gençlik Merkezinde her şey ücretsiz
Gençlik Merkezi’nde Dost Kart sahibi öğrencilere ücretsiz 3 çeşit öğlen yemeği ve  akşam çorbası veriliyor. Merkez içinde oluşturulan kütüphanede ders çalışma imkanı bulan gençler gün boyu çay, kahve ve meyve suyu ikramlarından ücretsiz yararlanıyor. Ayrıca merkez içinde gençler için tabu, scrable, jenga gibi zeka geliştirici oyunların yanı sıra bahçedeki masa tenisi ile satranç öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerini de sağlıyor. Ayrıca,  Merkez içinde ücretsiz olarak çamaşır yıkama imkanı da sağlanıyor.

İndirimli alışveriş imkanı
Dost Kart kullanan öğrenciler Bornova Belediyesi’nin anlaşma yaptığı esnaflardan indirimli alışveriş yapıyor. Yüzde 10’dan yüzde 50’ye kadar indirim yapan Dost Kart amblemli işletmeler, Belediye tarafından sürekli olarak kontrol ediliyor. Kurallara uymayanlar ise sistemden çıkarılıyor.
Dost Kart sahibi öğrenci sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "İlçemizde, geleceğimiz olan gençlerimize gerçek anlamda sahip çıkmak istiyoruz. Bu amaçlada Dost Kart Projesi'ni hayata geçirdik. İlçemizde eğitim alan öğrenciler onlara sağladığımız olanaklar sayesinde daha rahat bir öğrencilik hayatı geçiriyor" dedi.

Nasıl ‘Dost Kart’lı olunur?
Bornova Belediyesi üniversitelerin kayıt dönemlerinde kampüslerde kurulan stantlarla öğrencileri Dost Kart hakkında bilgilendirerek kart sahibi olmalarını sağlıyor. Ayrıca öğrenciler, belirli aralıklarla fakültelerde açılan başvuru masalarından ve Gençlik Merkezi’nden Dost Kart’larını edinebiliyorlar. Bunun için kimlik, fotoğraf ve öğrenci belgesi gerekiyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv