DroneManya’ için geri sayım başladı

Dünyada hızla yaygınlaşan ve ilgiyle takip edilen drone yarışları, İzmir’de ilk kez 7-8 Aralık tarihlerinde Karşıyaka’da gerçekleştirilecek.

  • 0
  • 370
DroneManya’ için geri sayım başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyada hızla yaygınlaşan ve ilgiyle takip edilen drone yarışları, İzmir’de ilk kez 7-8 Aralık tarihlerinde Karşıyaka’da gerçekleştirilecek. Tech Drone League tarafından Karşıyaka Beledyesi’nin katkılarıyla düzenlenen DroneManya; yarışmalar, şovlar, atölyeler, eğitim ve deneyim fırsatlarıyla konuklarına heyecan dolu anlar yaşatacak.

Karşıyaka Belediyesi, Tech Drone League (TDL) tarafından drone sporunun tanıtımına ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ‘DroneManya’ şov yarışlarına ev sahipliği yapacak. İzmir’de bir ilk olacak organizasyon, 7 - 8 Aralık tarihlerinde Bostanlı sahilindeki Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşecek. Dev drone ve teknoloji buluşması için meydanda 2 bin 500 metrekarelik etkinlik alanı oluşturulacak ve özel güvenli pist kurulacak.

PİLOTLAR ŞOV YAPACAK
Organizasyonda Türkiye’nin farklı kentlerinden 5 lisanslı drone pilotu yarışacak. Drone’larını özel gözlüklerinden takip edecek olan pilotlar, engelleri aşarak en hızlı şekilde turlarını tamamlamaya çalışacak. Görüntüler seyirciler için led ekrana yansıtılacak. Konuklar, eğitmenler eşliğinde drone kullanma deneyimi de yaşayabilecek. İki gün boyunca 15.00 ile 22.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlik kapsamında; üç boyutlu oyunlar, atölyeler ve robot yarışı gibi teknoloji içerikli pek çok aktiviteye de imza atılacak.

“GELECEĞİN MESLEĞİ”
Drone pilotluğunun geleceğin mesleği olarak görüldüğünü ve bir spor branşı olarak da hızla yaygınlaştığını ifade eden Tech Drone League ve Drone Sporları Derneği Kurucusu Can Tayfun “TDL, yarışlarının ve eğitimlerinin yanı sıra, drone teknolojileri, sporu ve mesleği hakkında farkındalık yaratmak için birçok şehirde DroneManya etkinlikleri düzenlemektedir. Bu organizasyonun asıl amacı yeni nesli geleceğe hazırlamak; onları pilot, mekanisyen, mekatronikçi, Ar-Ge’ci olarak yetişebilecekleri eğitimlere yönlendirmektir. İzmir'in güzel ilçesi Karşıyaka'da gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte de katılımcıların bilgilendirici ve keyifli zamanlar geçirmesini diliyor, sonrasında da ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak üzere yeni drone yarış ve robotik kodlama takımları kurulmasına yol açmayı umuyoruz. Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Cemil Tugay’a destekleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

DRONEMANYA’DA NELER VAR?
Özel tasarlanmış ve aydınlatılmış yarış pistinde TDL pilotlarından şov yarışları
Eğitmenler eşliğinde drone deneyimi
El ekranları ve gözlük vasıtası ile co-pilotluk yapma olanağı
Drone simülatörü
Drone şov ve oyunları
Robot yarışması
Maker atölyeleri
VR deneyimi
Segway kişisel kullanım araçları
Robotik kodlama, 3D, drone atölyeleri
Sunucu – dj
Özel tasarım sahne, ışık, ekranlar

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv