Dünya Hipertansiyon Günü’ne özel seminer

  • 0
  • 707
Dünya Hipertansiyon Günü’ne özel seminer
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Hipertansiyon bir başka deyişle yüksek tansiyon “Sinsi tehlike” olarak gösterilen hastalıkların başında geliyor. Bu sinsi tehlikeye dikkat çekmek amacıyla Dünya Hipertansiyon Günü olarak kabul 17 Mayıs’ta bu güne özel seminer düzenlenecek, Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Cevad Şeküri, tedavi edilmediği takdirde ciddi sorunlara yol açan bu hastalık hakkında bilgi verecek.

Hipertansiyon, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor, önümüzdeki 10 yılda 1.5 milyar insanın hipertansiyon tanısı alacağı ön görülüyor. Kent Sağlık Grubu, Dünya Hipertansiyon Günü ilan edilen 17 Mayıs’ta toplumu bu hastalık hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla bir seminer düzenliyor. Yaşam tarzı değişikliği ve tedavi ile kontrol altına alınabilen bu hastalıkla ilgili “sinsi tehlike: hipertansiyon” başlıklı seminer saat 14.30-15.30 saatleri arasında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Kent Sağlık Grubu Kardiyoloji  Uzmanı Doç. Dr. Cevad Şekuri’nin sunumuyla gerçekleşecek seminerde; “Hipertansiyon nedir? Sağlığımızı nasıl etkiliyor, nedenleri ve belirtileri nelerdir? Önlenebilir mi? Hipertansiyon hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir” soruları yanıt bulacak.
Kent Sağlık Grubu, Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde düzenlenen seminer, halka açık ve ücretsiz olacak.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv