Dünya nüfusunun yüzde 90’ı risk altında

  • 0
  • 823
Yazı Boyutu:

Türk Diş Hekimliği Birliği Öğrenci Topluluğu ve Colgate sponsorluğunda gerçekleşen “Dünya Oral Sağlık Günü” etkinliğine ilgi büyüktü. Topluluk Başkanı, günde 750 kişiyi taramayı hedeflediklerini bildirdi.
Dünya Oral Sağlık Günü nedeniyle Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin yürüttüğü çalışmayla ilgili olarak Başkan Handan Aytuğ Coşkuntuna (23) “Amacımız bir gün içinde 750 kişiye ulaşmak ve ağız bakımı konusunda kişileri bilinçlendirmektir.Bu amaçla ilk olarak anket uygulaması daha sonra uygulamalı ağız bakımı anlatımı. Ardından küçük testlerle ağız bakım ürünleri hediye ediyoruz.”şeklinde konuştu.
Araştırma Kulübü Başkanı Pelin Türkyılmaz(24) “Elde ettiğimiz anket sonuçlarını 10 il ve 20 fakülteden gelen diğer anket sonuçlarıyla bir araya getirip Türk Diş Birliği’ne ulaştıracağız.”dedi.
 
Diş  çürüğünün dünya genelinde nezleden sonra rastlanılan en yaygın ikinci hastalık olduğunu belirlendiği için Dünya nüfusunun yüzde 90'ının risk altında olmasından dolayı  Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) bu riski kontrol altına almak ve konuyla ilgili toplumsal bilinci arttırmak amacıyla bu yıl 20 Mart'ı ''Dünya Oral Sağlık Günü'' ilan etti.İZMİR(Ege Ajans/ Nevzat Karabacak,Yasemin Şermin Çolak,Merve Kutlu,Zeynep Koca)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv