Dünya sanatçıları İzmir için yontacak

  • 0
  • 1.082
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Heykel Çalıştayı, Pazartesiakşamı İnciraltı’ndaki törenle start alacak. Farklı ülkelerden 342 başvuruarasından seçilen 8 heykeltraşın yer aldığı çalıştay, bu yıl mutluluk temasıylagerçekleştirilecek. Yontu malzemesi ise Muğla mermeri olacak.

Dünyanın dört bir yanından 342 sanatçının başvurduğu vebunların arasından jüri tarafından belirlenen 8 heykeltraşın katılımıylagerçekleşecek ‘2. Uluslararası İzmir Heykel Çalıştayı’ için hazırlıklartamamlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 Eylül-2 Ekim 2013 tarihlerindedüzenlenecek çalıştayın açılışı, 2 Eylül 2013 Pazartesi saat 18.00’de İnciraltıGençlik Meydanı’nda törenle gerçekleştirilecek.

Heykeltıraşların çalışma süreçlerini İzmirlilerin deizleyebileceği çalıştay, atölyeler ve konserlerle kentte renkli bir sanatrüzgarı estirecek. Teması ‘mutluluk’ olarak belirlenen heykel çalıştayınakatılacak heykeltraşlar, en güzel heykellerini İzmir için yapacak. Sanatçılar,eserlerini ana yontu malzemesi olarak belirlenen ‘Muğla Mermeri’ndenhazırlayacak. Dileyen heykeltıraşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilenmermere ek olarak farklı bir malzeme de kullanabilecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv