Dünya Tasarımında İzmir’e Yeni Görev

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Demirbaş, Türkiye’yi Uluslararası İçmimarlar/Tasarımcılar Federasyonu’nda (IFI) temsil edecek.

  • 0
  • 392
Dünya Tasarımında İzmir’e Yeni Görev
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Demirbaş, Türkiye’yi Uluslararası İçmimarlar/Tasarımcılar Federasyonu’nda (IFI) temsil edecek. Federasyonun Nijerya’nın Lagos kentinde yapılan 28. genel kurulunda, Doç. Dr. Demirbaş, Avrupa’dan Temsilci Meslek Elçisi olarak görevlendirildi.

2016 yılında içmimarlık mesleğinin uygulamada değer ve kriterlerini göstermek amacıyla hazırlanan IFI Deklarasyonuna 120 dünya şehri arasında Türkiye’den sadece İzmir yer almıştı. İmza, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile IFI Eski Başkanı Sebastiano Renari arasında imzalanmıştı. Federasyonun dünya genelinde de eğitim üyeliğini Türkiye’den sadece İzmir Ekonomi Üniversitesi üstlendi. Genel kuruldaki yeni görevle birlikte, Türkiye’nin temsil gücü arttı. Doç. Dr. Demirbaş, görevini 2019 yılına dek sürdürecek.

İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Demirbaş, 2016 yılında İzmir’in deklarasyona imza atan 121. kent olduğunu ve o tarihlerde İEÜ ev sahipliğinde IFI üyeleri ve bu alanda Türkiye’de eğitim veren üniversitelerle iç mekân deneyimi temalı “8. İçmimarlık Bölüm Başkanları” toplantısını gerçekleştirdiklerini anımsattı. Kendisinin federasyonda 2011 – 2014 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği yaptığını aktaran Doç. Dr. Demirbaş, “Ülkemizde tasarım alanında önemli adımlar atılıyor. İzmirli tasarımcı olarak federasyonda görev almak beni gururlandırdı. Ülkemi ve İzmir’i en iyi şekilde temsil ederek, kentimizin tasarım alanında gelişmesine katkı koymayı sürdüreceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv