Dünyada ilk kez Çocuk ve Gençlik korosu “Carmina Burana” yı seslendirecek

  • 0
  • 590
Yazı Boyutu:

Uluslar arası Rotary2440. Bölge Federasyonu’nun Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) yararınadüzenleyeceği “Carmina Burana”  konseri23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel Balçova Rotary Kulübü evsahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Çoğu bölümleri OrtaçağLatincesi ve bazı bölümleri de Ortaçağ Almancası kullanılarak yazılmış 318şarkıdan aktarılmış, ortaçağın en büyük ve en tanınmış eserleri arasına girenbaş yapıt Carmina Burana ilk kez tamamı çocuk ve gençlerden oluşan 200 kişilikbir koro tarafından seslendirilecek. MozartAkademi Çoksesli Çocuk ve Gençlik Korosu tarafından seslendirilecek olan eseri,orkestra şefi Ali Hoca yönetecek. Ünlü tenor Hakan Aysev'in de solist olduğukonserde, soprano Evren Işı ve tenor Erdem Erdoğan da solist olarak yer alacak.  

İzmir'deyaşayan ve müziğe yeteneği olduğu halde çeşitli nedenlerle eğitimde fırsateşitliği kapsamı dışında kalan 50 çocuk ve gencin ilgili oldukları müzikalanında 8 ay boyunca Mozart Akademi'de müzik eğitimi almasını sağladıklarınıbelirten Balçova Rotary Kulübü geçmiş dönem başkanı Giray Aktürk "Bueğitim projesiyle sanatsal eğitime erişim ve katılım konusunda fırsat eşitliğisağlamak istedik. Konser 200 kişilik bir koro tarafından verilecek. BalçovaRotary Kulübü tarafından eğitimi sağlanan 50 çocuğumuz dışında, Işılay SaygınAnadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Özel Piri Reis Okulları Çocuk koroları dakonserde yer alacaklar" diye konuştu. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv