Dünyadan 502’nci, Turkiye’den 2’nci kişi

  • 0
  • 727
Dünyadan 502’nci, Turkiye’den 2’nci kişi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli yüzücü Emre Erdoğan, koruma kafesi, özel kıyafeti ve herhangi bir donanım olmadan, Cebelitarık Boğazını geçen  dünyada 502’nci, Turkiye’den  ise 2’nci kişi oldu. Karşıyaka Spor Kulübü Yüzme Bölümü sporcularından Erdoğan, dalga, akıntı ve ısısı sürekli değişen suya rağmen 17 KM uzunluğunda, 1000 metre derinliğindeki zorlu Cebelitarık parkurunu 4 saat 40 dakikada geçti.

30 Eylül 2015 sabahı bindikleri tekneyle Tarifa’nın ada burnuna geçen Emre, ilk 45 dakikada derinliğe alışmasının ardından dalgalarla yoğun bir mücadeleye girdi.
Her 45 dakika da bir bal ve muz besleniyor, su içiyor ve tekrar mücadeleye başlıyordu.
 
Soğuktan ziyade büyük yük gemilerinin, transatliklerin yarattığı dalgalar hem tekniğini, hem de sinirlerini bozuyordu.

4’ncü 45 dakika ya girerken en olmaması gereken şeyin başına geldiğini ve akıntının kendilerine karşı döndüğünü dile getiren Emre Erdoğan, “Suya karşı verdiğim mücadeleye bir de saatte 2,5 kilometre ile geriye ittirmeye başlayan akıntı eklendi. Kılavuz kaptanın ‘isterseniz çıkabilirsiniz. Burayı geçmek artık imkansız’ sözlerine cevap bile vermeyerek mücadeleme devam ettim. Çünkü bunun için çok çalışmıştım ve dönmeye hiç niyetim yoktu. 2 km’yi normalde 26 dakika da gecen biri olarak orada 1 buçuk saat savaş verdik. Bunlar yetmiyormuş gibi soğuk ta şiddetini arttırdı. Tam ümidimi kaybetmiştim ki altımdan geçen bir yunus bana bunun imkansız olmadığını gösterdi. O kadar rahat gidiyordu ki kıskandım. Hızımı arttırdım. Kafamı kaldırdığımda 2 km kaldığını söylediler. Kalan 2 km de kısa sürede bitti.  4 saat 40 dakika da kıyıya vardığımda Faslı gençler alkışlıyorlardı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv