Dünyanın ilk Akıllı su Arıtma sistemi üretti

Akıllı Telefon, Televizyon, ev sistemlerinin evlerde yerini almasının ardından bu kez İzmirli işadamı Bora Akgerman, dünyanın ilk akıllı su arıtma sistemlerini üretti.

  • 0
  • 1.643
Dünyanın ilk Akıllı su Arıtma sistemi üretti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uzun yıllar Slikon Vadisi’nde çalıştıktan sonra İzmir’e dönerek Sarnıç’ta kurduğu BMB tesislerinde Nano teknoloi su arıtma sistemleri üretmeye başlayan Bora Akgerman, 5 yıldır üzerinde yoğunlaştığı  BMB-30 Nova Pro (Smart Serisi) ile ilgili AR-Ge çalışmalarını tamamlayarak akıllı su arıtma sistemlerinin üretimine geçti.

Akgerman’ın BMB-30 Nova Pro akıllı su arıtma cihazı, tüm özelliklerle sağlıklı su üretmeye odaklandırılmış.  Suyu saniyede 10 kere analiz ederek su mükemmele yakın değerde olmaması halinde uyarının ardından suyu kesiyor. Otomatik ters yıkama sistemiyle her kullanımdan sonra cihazı arıtılmış (temiz) su ile ters yıkama yaparak filtrelerin sürekli temiz su içinde beklemesini sağlıyor. Toplam 9 adet filtresi bulunan cihaz ile ilgili her şeyi led ekrandan takip etmek mümkün. Cihaz sahibi tarafından şifreleme yapılarak farklı müdahele halinde çalışması engellenebiliyor.

BMB-30 Nova Pro’nun dünyada bir ilk olduğunu belirten Bora Akgerman, Sistemin en büyük özelliğinin her saniye suyu ölçerek insan sağlığı için en yararlı üretimi yaptığını fade etti.

Akgerman, “Yeni sistemde arıtılmış su tanklarda bekletilmiyor. Direkt akışlı, yani, su ihtiyacını anlık olarak karşılıyor. Kendi kontrol sistemiyle oluşan arızayı tespit ediyor, gidermeye çalışıyor, gideremez se haber veriyor. Yurt içi ve yurt dışından özel temin eden mineraller ile, tamamen doğal yöntemle hem alkali hemde antioksidan hemde ödem tutmama özelliği vermemizi sağlayan 9 filtre bulunuyor.  Sistem filtre ömrünü takip ediyor, zamanı gelince sesli ikaz hatta kullanıcı ister ise suyu bile kesebiliyor. Kullan-at filtreler, daha hijyenik kullanım için filtre ve dış plastik haznesi aynı anda değişiyor, Sızıntı sensörüyle sızıntı olması halinde otomatik olarak suyu kesen sistemde tek tuş düğme ile sistemiyle manuel olarak 90 saniye boyunca ters yıkama alınabiliyor. Bunun gerekçesine şöyle örnek verebiliriz. 2 hafta tatile gidildi, gelince bayat su içmemek için ters yıkamak sağlıklı su için gerekli. ” dedi.
30 dan fazla ülkeye hem toptan, hem de direkt son kullanıcıya e-ticaret ile sevk yapılan BMB-30 Nova Pro ile yurt içinde İstanbul, yurt dışında ise  Amsterdsam, Dubai ve Mexico City fuarlara katılan Akgerman önümüzdeki yıl Chicago, Shanghai ve Las Vegas fuarlarına katılacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv