Dünyanın kalbi Gediz’de atıyor

  • 0
  • 879
Yazı Boyutu:

Kimi Fransa’dan, kimiEndonezya’dan, kimi Haiti’den, kimi Rusya’dan... Ortak noktaları ise lisanseğitimi gördükleri Gediz Üniversitesi... Tam 52 ülkeden gençleri buluşturanGediz, İzmir’i de dünya çapında bir eğitim şehri haline getirdi. 52 olan ülkesayısı önümüzdeki dönem 70’i aşacak.

Gediz Üniversitesi, ‘bir dünya üniversitesi olma’ hedefiyleçıktığı yolda önemli başarı elde etti. Dört kıtadan gençler İzmir’de bir arayagetirildi. Almanya’dan Kosova’ya, Madagaskar’dan Rusya’ya, Hollanda’danSomali’ye, Haiti’den Endonezya’ya, Türkiye’yle birlikte tam 52 ülkedenöğrenciler Seyrek’teki kampüste buluşturuldu. Dünyanın renklerini harmanlayan,kültürleri kaynaştıran Gediz’e önümüzdeki dönem için de yurtdışından yoğun ilgivar. Ülke sayısının 70’i aşması bekleniyor. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik,sınırların ötesinde yaptıkları tanıtım çalışmaları sayesinde bu başarıyaulaştıklarını, hedeflerinin en az 100 ülkeye ulaşmak olduğunu belirtiyor.Yabancı öğrencilerin üniversite yaşamına ayrı bir dinamizm kattığına, eğitimkalitesinin de yükseldiğine işaret eden Prof. Dr. Çevik şöyle konuşuyor:

Kültür köprülerikuruluyor
“Farklı kültürlerin Gediz çatısı altında buluşup harmanlanmasıyla müthişbir sinerji ortaya çıkıyor. Çoğu bölümde eğitim dilimiz İngilizce. Yabancıöğrenciler ve akademisyenlerle İngilizce eğitimi daha verimli hale geliyor.Hepsinden önemlisi, ülkeler ve toplumlar arasında bağları güçlendirecek,karşılıklı diyalog köprüleri kuracak dostlukların tohumları atılıyor.Uluslararası bir üniversite olan Gediz’de kurulacak güzel ilişkiler gelecektedaha da anlam kazanacak. Çünkü her biri ülkelerinin başarılı fertleri olan bugençler, 5-10 yıl sonra çok iyi yerlere ulaşacak, belki içlerinden bakanlar,başbakanlar çıkacak. Farklı coğrafyalardan öğrencilerimiz, Türkiye’yi de ikincivatanları olarak görecek, tanıtım elçilerimiz gibi çalışacak. Önümüzdeki dönemdaha çok ülkeden daha çok öğrencinin eğitim için İzmir’i seçmesiylemutluluğumuz katlanacak. Dünya barışına ve insanlığın kaynaşmasına bir nebze deolsa katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize...”

Üniversitenin gücü bu
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Gediz’in yurtdışındaki tercih başarısınınİzmir’in tanıtımına da büyük katkı sağladığına dikkat çekiyor, şunlarısöylüyor: “İzmirimiz iklimi, doğal güzellikleri ve yaşam koşullarıyla eğitimiçin ideal bir kent. Üniversitemize gelen öğrencilerin sayısı arttıkça, İzmirdünyada daha çok bilinen, eğitim için önerilen bir şehir haline gelecek. Birüniversitenin bulunduğu yere nasıl katkı sağlayabildiğinin en güzelörneklerinden biri  Gediz’dir...

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv